/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till ohyfsad

Hur upplevde du uppläsningen av ohyfsad?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till ohyfsad

ohyfsad är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är örla en synonym till vimla lokalt?

Hur används ordet ohyfsad?

  1. De två pojkarna uppger i polisförhör att flickan de planerat att ta livet av var ohyfsad och irriterande.
  2. Föräldrar säger att fastighetsskötaren var vresig och ohyfsad mot eleverna.
  3. Ömsom utmålas han som en okunnig och ohyfsad populist i jakt på pengar och makt.
  4. Men jag tycker inte man måste bli ohyfsad när man bemöter honom.
  5. Hon var befriande sig själv, naken och uppriktig på gränsen till ohyfsad.
  6. Grobian är ett uttryck för en person som är grov, ohyfsad och tölpaktig.
  7. I trappan blev de knuffade av en ohyfsad man i blå kostym och brun hatt.
  8. Även om han verkar vara lite ohyfsad och avskyvärd, så har han ett gott hjärta.
  9. Sociala medier gör det mer accepterat att vara ohyfsad – och vi kan inte som människor vara utan den, visar forskningen.
  10. För det mesta är han lat och ohyfsad, men han visar sig vara en vänlig och ofarlig trollkarl.
  11. Han sägs vara " en godmodig och lugn man, icke okunnig i vetenskap och religion, men i sitt yttre väsen lika ohyfsad som venderna".
  12. Markurell kan beskrivas som en oborstad och ohyfsad man som är allmänt fruktad och respekterad på grund av sin makt i Wadköpings sociala och ekonomiska liv.
  13. Amos var öppet ohyfsad mot Harry innan den Tredje uppgiften, eftersom det var Harry och inte Cedric som fick all uppmärksamheten i Turneringen i magisk trekampen.
  14. Hon avskydde att bo i kommersiella Cheapside (familjen flyttade senare till Southgate och Tottenham) och hon grälade med sin svärfamilj, som hon fann ohyfsad och obildad.
  15. -Jag väntade mig en stark reaktion, men inte en så ohyfsad reaktion, framförallt inte från institutionerna som har reagerat som man gör på en bar där man står och pratar om sport.
  16. I videobutiken bredvid jobbar Dantes vän Randal Graves (Jeff Anderson) som är Dantes raka motsats: han är stor i mun, förolämpar regelmässigt kunder och är allmänt ohyfsad.
  17. Herr Per efterträddes 1709 av den samiske prästen Lars Rangius från Sorsele, som gjorde sig känd på ett helt annat sätt, eftersom han inte sällan uppträdde berusad och ohyfsad.
  18. Att hålla direkt ögonkontakt med en arbetsledare eller äldre människor kan få dem att förmoda att man är aggressiv och ohyfsad – en motsatt reaktion mot den i de flesta västerländska kulturer.
  19. I likhet med termen flibustiär var buckanjär inte från början knuten till sjörövarskrået, en buckanjär var ursprungligen inte ens nödvändigtvis en kriminell person, om än han måste vara ohyfsad, enligt E. Cole.
  20. Emellertid ansåg många ända fram till revolutionen att whiskey var en ohyfsad dryck som inte passade att dricka, då många trodde att den gjorde att de fattiga blev hesa och ovårdade alkoholister.
  21. Mitchum blev snabbt enormt populär som en kraftfull, litet ohyfsad och nonchalant hjälte med sömniga ögon, ett karaktärsdrag som berodde på kronisk sömnlöshet och en skada han fått när han boxades som orsakade astigmatism på båda ögonen.
  22. I 1987 års tecknade TV-serie förklarar titelmelodin att han i denna version är " cool but rude" (" cool men ohyfsad"), en motsats till övriga versioner, och här är han humoristisk och skämtar ofta med och om Michelangelo.
  23. Han var perfekt i rollen som Leroy, en kille vars tuffa liv hade färgat av sig på honom, i form av en utåt sett hård, lite ohyfsad kille, men med en stor passion och talang för dans.
  24. Dudley är olik alla andra rollfigurer, för han är extremt ohyfsad, aggressiv och egoistisk, men han vet precis hur man är artig (när han vill göra ett gott intryck på någon, till exempel då Vernon får kunder på middagsbesök en kväll).

ohyfsad i ordbok från 1870

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Tryggve
  Nordiskt namn som betyder trygg eller trogen.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs ohyfsad?

adjektiv
positiv en ohyfsad
ett ohyfsat
den|det|de ohyfsade
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2