Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet oraffinerad?

 1. Rumänerna vande sig vid " tacâmuri de pui" (kycklingvingar, klor och så vidare), blandade matolja (mestadels oraffinerad, mörk, sojaolja, av sämre kvalitet), " Bukarestsalami" (bestående av soja, benmjöl, slaktbiprodukter och fläskköttspäck), ersatzkaffé (gjort av korn), havsfisk och sardiner som ersättning till kött, ost blandad med stärkelse eller mjöl juice som Cil-Cola eller Cireşica.

  Raffinerade oljor har alltid en högre sotpunkt än de som är oraffinerade.

  Hur oraffinerade växtdelar med naturligt varierade sammansättning skall tas upp på sådan lista är dock oklart.

  Allt ifrån i stort sett oraffinerade växtdelar (vad som i folkmun omtalas som marijuana), till extrakt i oljeform som tas oralt som sprej.

  Ordet, som används inom handel vid definiering av penningvärden och av vikt, kommer från latinets brutus, vilket betyder rå som då har att göra med den oraffinerade varan eller produkten.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Axel

  Nordisk form av det hebreiska namnet Absalon som betyder fadern är välgång eller fridens fader.

  Axelina

  Femininum av det nordiska namnet Axel, som i sin tur kommer av det hebreiska namnet Absalon med betydelsen fadern är välgång eller fridens fader.

  Besläktade namn: Acke, Axelia

  Mest sökta

   Hur böjs oraffinerad?

   adjektiv
   positiven oraffinerad
   ett oraffinerat
   den|det|de oraffinerade