Synonymer till pådrivande kraft

/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till pådrivande kraft

Ur Synonymordboken
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet pådrivande kraft?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Han var en pådrivande kraft inom vår ungdomsverksamhet.
  2. Det har länge funnits en tro på Sveriges studiefinansieringssystem som en pådrivande kraft som ger alla möjlighet att bli studenter och delta i den högre utbildningen.
  3. Det är dags att visa att Sverige tänker vara en pådrivande kraft i Lissabonprocessens viktiga arbete för att Europa skall bli en framgångens och utvecklingens del av världen.
  4. Med de från Sovjet verkande överlevande finska kommunistledarna som pådrivande kraft och svenska vänsterrörelser som hjälpande hand förmåddes många - inte sällan under hot - att i stället ta sig till Sovjetunionen.
  5. En talesman för Kinas centralbank hävdade dock att stora ändringar i valutakursen skulle kunna skada landets ekonomi, som har blivit en starkt pådrivande kraft i världsekonomin, alltsedan Kina gick in i Världshandelsorganisationen (WTO) 2001 och öppnade sin inre marknad för utländsk konkurrens.
  6. Den nya regeringsförklaringen innehåller tydliga utfästelser som att "Sverige ska vara en aktiv och pådrivande kraft i EU" och att Sverige ska tillhöra "kärnan i det europeiska samarbetet".
  7. Men ordförandeskapet är också ett gyllene tillfälle för regeringen att visa att "Sverige ska vara en aktiv och pådrivande kraft i Europeiska unionen", som det hette i alliansens första regeringsdeklaration.
  8. Greta släppte så småningom det administrativa ansvaret för jouren, men så länge hon kunde försökte hon sitta sina egna jourpass och var ständigt en pådrivande kraft och ett föredöme för alla andra volontärer i föreningen.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
/1004363/HBSynonymerMPU3
MATCHAD: adn-000000000000f092

Webbplatsen synonymer.se sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det.