Synonymer till resa sig

/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop
MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Veckans kviss

Hur används ordet resa sig?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Och precis som i romanen om Smillas resa till Polarhavet skildrar han hur en människa med list och styrka kan resa sig ur förnedring och bryta ner auktoriteter och motstånd.
  2. Den handlar om separationsångest, om hur en man klarar sig när hans kvinna plötsligt bestämmer sig för att resa sig upp och gå och lämnar honom.
  3. Jämfört med flera andra lag i elitserien, även bland dem som inte blandat sig i slutspelsdiskussionen, får inte Göteborgslagets förarnamn håret att resa sig på armarna - individuellt.
  4. Att det för tillfället utslagna FN nu snabbt bör resa sig och bereda sig på att ta nya tag, precis som general- sekreterare Annan signalerar, är oerhört viktigt.
  5. Avskrivningen av dess skuld ses som en förutsättning för att landet ska kunna resa sig ur ruinerna, få i gång sin ekonomi och förhoppningsvis röra sig mot demokrati.
  6. Det räcker med att ta trappan i stället för hissen några gånger om dagen, att resa sig och gå ett varv hemma i lägenheten medan tv- reklamen fördummar dem som sitter kvar i soffan, att slänga fjärrkontrollen i sopsäcken, att gestikulera, vifta på tårna, rycka på axlarna, hämta en cykelpump och pumpa däcken även om man inte har tänkt att cykla, tvätta händerna även om man inte behöver tvätta händerna och klia sig på ryggen även om det inte föreligger något akut behov av att klia sig på ryggen.
  7. Det blir mycket mer tryck när man säger "Nu var det smava dags att gå och lägga sig" än det gamla utnötta "Nu är det snart dags" och "kan du inte göra mig en viten, viten manst" beskriver mycket bättre hur glad man verkligen skulle bli om någon hämtade tidningen åt en så man slapp resa sig ur soffan.
  8. Brorsan behöver släppa greppet om datorstolen, resa sig och ge sig ut.
  9. - Och sedan att lära sig att resa sig upp på den hala kalla isen.
  10. Benedictus förmådde dock resa sig och samla sig till mässan, medan Vatikanens säkerhetspersonal fick tag i kvinnan.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
MATCHAD: adn-000000000000f092
MATCHAD: adn-000000000000a07a