Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet romangestalt?

 1. Och det var till Nidaros min ungdoms kraftfulla romangestalt Kristin Lavransdotter vandrade för att få hjälp och förlåtelse.

  Att lektorn knappast blev någon fullt levande romangestalt var kanske ett pris som Bremer var beredd att betala för att budskapet skulle gå hem.

  Hon parafraserar till och med Geijers formel för personlighetsblivande när hon låter sin romangestalt önska att sexualiteten ska låta henne bli någons du.

  Ajvide är visserligen inte först med att låta en romangestalt vakna en morgon och inse att hon är något annat än det hon var när hon gick och la sig.

  Det är svårare att verkligen lära känna en romangestalt om man inte gör som Tolstoj förstås och skriver väldigt tjocka böcker.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Herman

  krigshär, här, man, man, manbar, manbarhet, mandom, manhaftig, manhaftighet, manlig, manligen, manlighet, mans, manskap, män, krigare, krig, kriga, krigande, krigaraktig, krigisk

  Hermine

  Forntyskt och franskt namn som är besläktat med det tyska namnet Herman. Betyder mäktig.

  Besläktade namn: Hermina

  Mest sökta

   Hur böjs romangestalt?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen romangestaltromangestaltenromangestalterromangestalterna
   genitiven romangestaltsromangestaltensromangestaltersromangestalternas