Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till så vida

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet så vida?

 1. Han påstår listigt att guldfiskarna i så fall inte skulle komma till vissa platser i sin burk så vida man inte lyfte upp dem - ungefär som man gör med leksaksbilar - och därmed får dem ur kurs.

  Förs grupperna upp på listan hindras deras medlemmar från att resa in i USA, så vida de inte är amerikanska medborgare.

  Huvudregeln är kvarlevorna efter sällskapsdjur upp till ett kilo kan kastas i den vanliga soptunnan eller grävas ned på egen mark så vida de inte sprider smitta.

  För så vida målet inte är nio miljoner exakta kloner kommer människan i sin uppfinningsrikedom annars alltid att kunna skapa ett "vi" och ett "dem".

  Allt eftersom får man flytta fram mot tejpen igen, så vida man inte vinner ett heat till, då flyttar man bakåt igen.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Tiburtius

  Latinskt släktnamn som betyder man från Tibur.