/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till skönsmässig

Hur upplevde du uppläsningen av skönsmässig?

eller

Vad betyder skönsmässig?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

/1004363/HBSynonymerMobilMid

skönsmässig är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet skönsmässig?

  1. Åklagarna ansågs ha fått viss träning i och erfarenhet av skönsmässig prövning och den allmänna standarden på distriktsåklagarna ansågs ha höjts avsevärt.
  2. Lagtexten är formulerad utan utrymme för skönsmässig bedömning i denna del.
  3. Skatteverket har därför gjort en skönsmässig uppskattning av bolagets intäkter, kostnader och mervärdesskatt.
  4. Men enligt JK utgår inte skadestånd när en myndighet kan ha gjort en felaktig skönsmässig bedömning – utan enbart om myndigheten har agerat försumligt, konstaterar Skånska Dagbladet.
  5. ” Poängsättningen som gjorts har varit skönsmässig, icke förutsebar och har dessutom baserats på kriterier som inte framgår av förfrågningsunderlaget. ”, skriver de och menar att avgörandet har varit subjektivt.
  6. Många av oroligheterna motiverades av den skönsmässiga behandling den inhemska befolkningen fick av Ostindiska Kompaniets personal i landet.
  7. Mannen upptaxeras skönsmässigt med närmare 400 000 kronor.
  8. Myndigheten hävdar vidare att åldersuppskrivningar sker ” skönsmässigt ”, det vill säga på ett subjektivt sätt och utan tillgång till alla fakta.
  9. Jag tycker att det borde finnas ett skönsmässigt utrymme för fall där den mediala skadan blir väldigt, väldigt stor, tillägger han.
  10. SÖDERHAMN Skatteverket beslutar att skönsmässigt höja nettoinkomsten med över 900.000 kronor för en person i Söderhamn, som bedriver handel med e-valuta.
  11. Skatteverket upptaxerar skönsmässigt M-falangens ledare med 450 000 kronor sedan det framkommit att han inte deklarerat för de summor som satts in och hämtats ut på hans Forex-konto 2008.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-14

 • Uno
  Antingen ett italienskt namn med betydelsen den ende eller en latiniserad form av det nordiska namnet Une: trivas eller vara nöjd.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs skönsmässig?

adjektiv
positiv en skönsmässig
ett skönsmässigt
den|det|de skönsmässiga
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt