/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till skratta åt

Ur Synonymordboken

Synonymordboken copyright Göran Walter

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet skratta åt?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Man ska ju inte skratta åt andras olycka, men det är förbaskat svårt att låta bli att dra på mun åt denna fars som vissa kvällar kan spelas upp fyra-fem gånger alldeles gratis framför våra ögon.
  2. Folk ska skratta åt sig själva lika mycket som åt de som står på scenen.
  3. Det var omöjligt att inte skratta åt rumpnissarna eller låta bli att glädjas åt de härliga bilderna från Mattisskogen.
  4. Nu ska vi skratta åt människors rädsla för angiveri och åt tidens konformism och åt alla förtryckets mekanismer.
  5. - Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, så det var väl lika bra att skratta åt alltihop, sa han med ett uppgivet leende.
  6. Men i stället för att ifrågasätta hur Riksteatern använder sitt informationskonto får vi möjlighet att skratta åt oss själva, och kanske glädjas åt att vi deltagit i ett practical joke - ett konstprojekt där mottagandet och efterspelet ingår som en del i verkets helhet.
  7. Då kunde man skratta åt dem som åt ett slags ideologiska freakshows i kitschgenren, men som sju-åttaåring tedde de sig snarast främmande och tomma på allt det man hoppades att livet skulle ha att erbjuda en framöver; var världen verkligen så här statisk och onyanserad?
  8. Det var en skön stund, och jag fick anledning att skratta igen, äntligen är jag så mogen att jag kan skratta åt rätt många typer av eländen.
  9. - Det var fruktansvärt tungt och trots att jag låg jämnt med Hattestad vid mellantiden förstod jag att vi skulle vara långt ifrån poängplaceringarna, sade Emil - som inte kunde göra annat än skratta åt den nya erfarenheten.
  10. All argumentation smulas sönder och man hade kunnat skratta åt all hobbypsykologi som gavs spridning, alla knäppgökar som gavs tolkningsföreträde av välvilliga medier, om inte omständigheterna varit så fruktansvärda.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
MATCHAD: adn-000000000000f092
MATCHAD: adn-000000000000a07a