/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till skyddstrupp

Hur upplevde du uppläsningen av skyddstrupp?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

skyddstrupp är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är skredorm en synonym till luskung?

Hur används ordet skyddstrupp?

  1. Israel kommer att vägra såväl skyddstrupp med syfte att trygga den humanitära situationen, som fredsbevarande trupp med syfte att stävja våldsnivån.
  2. Unga män står utplacerade runt Tahrirtorget, demonstranternas viktigaste protestläger, med metallsköldar med texten ” Tahrir skyddstrupp ”.
  3. Bowen uppmuntrade under sin guvernörstid ivrigt forskningsfärder i landet och upprättade 1860 en beriden skyddstrupp (" Queensland mounted rifles") till koloniens försvar och ordningens upprätthållande.
  4. Den kontingent som Danmark ställde till den Habsburgska monarkins tjänst befann sig 1701 i Kurfurstendömet Sachsen dit den sänts året före för att utgöra skyddstrupp för August den starkes arvland i enlighet med vad som överenskommit inför det Stora nordiska krigets utbrott.
  5. Stuhlmann for 1888 med understöd av Vetenskapsakademien i Berlin till Tyska Östafrika för zoologiska studier, ingick under arabupproret som officer i tyska skyddstruppen, åtföljde sedan Schnitzer (Emin Pascha) på dennes tåg till det inre och sändes, sedan kopporna utbrutit i lägret, 1891 med de friska i förväg till Viktoriasjön, där han förgäves inväntade Schnitzer, och färdades tillbaka till kusten med sina samlingar.
  6. Soldaterna fick den officiella titeln skyddstrupper.
  7. Splittringarna mellan storstaden Wien och det övriga agrara Österrike som dominerades av katolsk-reaktionära grupper och Kristligtsociala partiet (CS) ledde till österrikiska inbördeskriget som i sin tur slutade med förlust för socialdemokraternas skyddstrupper och till att partiet förbjöds 1934.
  8. Huvuddelen av kolonins under överstelöjtnant Paul von Lettow-Vorbecks befäl stående skyddstrupper -omkr. 4 800 man, till största delen askari -, som då befann sig i kolonins nordligaste del, grep i början av september till offensiven och framryckte över gränsen till Brittiska Östafrika mot Ugandabanan och Mombasa, men möttes av överlägsna krafter och måste gå tillbaka.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Osvald
  Engelskt namn som består av betydelseelementen guld och härskare.
 • Evald
  Tyskt namn som består av betydelseelementen lag och härskare: rättsvårdare.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs skyddstrupp?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en skyddstrupp skyddstruppen skyddstrupper skyddstrupperna
genitiv en skyddstrupps skyddstruppens skyddstruppers skyddstruppernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2