Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet språkas vid?

 1. Att vara med i kyrkorådet innebär också att man deltar i öppet hus två gånger i veckan, ett öppet möte där turister och bofasta kan träffas och språkas vid på det svenska bageriet Kringlan.

  Vi sitter och språkas vid ett tag.

  De språkas vid ett tag, den unga forskaren Ann, som ibland till och med drömmer om massspektrometrar, och den 68-årige, pensionerade professorn.

  Det är två bastanta och livserfarna kvinnor som språkas vid efter avslutat arbete i klädbutikerna i det andra stora varuhuset i centrum.

  Snacka lite skit med någon okänd på spårvagnen, kanske ta en kaffe ihop, språkas vid med någon som sitter på en parkbänk och tittar på duvorna.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Magdalena

  Grekiskt namn som betyder kvinna från Magdala.

  Madeleine

  Fransk variant av det grekiska namnet Magdalena: kvinna från Magdala.

  Besläktade namn: Lone, Magda, Malla

  Mest sökta