Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet springande punkt?

 1. Hovrättens springande punkt för att fria var att transaktionen kunde antas sakna betydelse för allmänhetens förtroende för aktiemarknaden.

  En springande punkt innan de amerikanska konkurrensmyndigheterna gav klartecken för sammanslagningen av de två bolagen var företagets dominerande ställning på e-postmarknaden.

  En springande punkt är att den åtalade ute vid Parkervallen, där bilen tömdes på 8,6 miljoner kronor, säger sig ha larmat med en knapp från slussrummet i bilen.

  Att komma åt dessa så kallade förmedlingsföretag är en springande punkt om vi vill säkra likvärdiga arbetsvillkor för alla på svensk arbetsmarknad - utlänningar som svenskar.

  - En springande punkt är om intäkterna för färjan kan ökas genom att taxan även för persontrafiken förändras.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Linda

  Spansk kortform av namnen Belinda och Rosalinda, som sannolikt kommer från det forntyskan och betyder den späda.

  Besläktade namn: Belinda

  Mest sökta