/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till ställa upp mot

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet ställa upp mot?

  1. Storsegern överraskade alla, inte minst det reaktionära prästerskapet som till synes motvilligt lät Khatami ställa upp mot sin egen kandidat.
  2. - I så fall hade alternativet varit att vår allians skulle ställa upp mot vänsteralternativet, men nu var det de två största partierna som debatterade.
  3. Spelarna hotade sedan med att inte ställa upp mot Schweiz men efter att Fifa garanterat pengar kom de till spel på VM-arenan i Dortmund.
  4. Men ingen kan ställa upp mot Putins kandidat och tro att man kan vinna.
  5. Bandic kastades dock ut ur partiet i november när han meddelade att han tänkte ställa upp mot SDP:s officiella kandidat i presidentvalet.
  6. Magdalena Forsberg kan till och med tänka sig att ställa upp mot Ingemar Stenmark.
  7. Sedan han vägrat ställa upp mot den sovjetiske utmanaren Anatolij Karpov fråntogs Fischer världsmästartiteln 1975.
  8. Han väntas under söndagen meddela om han ämnar ställa upp mot den sittande presidenten Hamid Karzai.
  9. Om två veckor ska Roboten ställa upp mot andra likasinnade i en internationell tävling som hålls i Kista.
  10. Trots att Torino har satts i karantän av lokala hälsomyndigheter pressas laget att ställa upp mot Lazio i kväll.
  11. Cameron har beskyllts för feghet och hans kritiker menar att denna vägran att ställa upp mot Miliband kan skada Camerons rykte.
  12. Rick Santorum kan ha gått om Mitt Romney i Republikanernas kamp om att få ställa upp mot Barack Obama i USA:s presidentval.
  13. En av dem som slåss om att bli den andre som får ställa upp mot Abdullah är den förre finansmininstern Ashraf Ghani Ahmadzai.
  14. ” För vem vågar ställa upp mot kungens syster ”, skriver Paul Chambers, som undervisar på Naresuan universitetet i Thailand, i ett mejl till The Guardian.
  15. -Jag vill inte ställa upp mot valberedningens kandidat, så jag kvarstår alltså inte som kandidat i det här läget, säger Marlene Burwick till ABC.
  16. Dwight D. Eisenhower var enda kandidat eftersom ingen ville ställa upp mot honom på grund av att Eisenhower var mycket populär.
  17. Kandidater med hög profil har ombetts att ställa upp mot de upproriska LDP-parlamentarikerna, bl.a. miljöminister Yuriko Koike och den fd skridsko-stjärnan Seiko Hashimoto.
  18. Hjärnskakning i matchen mot Iran hindrade inte VM:s ivrigaste ytterback att ställa upp mot Portugal fem dagar senare (och kasta Petr Chech-hjälmen så fort tillfälle gavs).
  19. När valdistriktsgränserna i Massachusetts ändrades, var hon tvungen att i 1982 års kongressval ställa upp mot en annan sittande kongressledamot, demokraten Barney Frank.
  20. Uppdraget är att undersöka om det är möjligt att hitta en person som kan ställa upp mot både Trump och Demokraternas kandidat och att vinna presidentvalet i november.
  21. – Jag tror att många män flyttar till Tinder i tron att där finns ingen som är utsatt, där finns bara tjejer som kanske kan tänkas ställa upp mot ersättning.
  22. De båda var tidigare partikamrater i Socialdemokraterna (SDP), men Bandic slängdes ut ur partiet i november när han meddelade att han tänkte ställa upp mot SDP:s officiella kandidat i presidentvalet.
  23. Inför presidentvalet år 1962 försökte en grupp framträdande politiker få Simojoki att ställa upp mot sittande presidenten Urho Kekkonen, men detta gick Simojoki inte med på.
  24. – Om man ska ha stöd ifrån EU, då bör man också ställa upp mot till exempel fattade beslut, vad det gäller migration och stå upp för EU:s värderingar, säger Stefan Löfven.
  25. Hittills har demokraterna i de relativt små delstaterna Iowa, New Hampshire, Nevada och South Carolina fått lägga sin röst på den kandidat de vill se ställa upp mot Donald Trump i höstens presidentval.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-09

 • Roland
  Tyskt namn som består av betydelseelementen ära och land: ärans land eller landets ära.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2