Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till stark oro

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet stark oro?

 1. Man förtränger därmed aktivt alla de forskarrapporter som uttalar stark oro vad gäller klimatet, försurningen, vattenförsörjningen, skogsskövlingen - för att nämna bara några exempel där människans påverkan på naturen redan idag inger oro, och där folkmängdens storlek likaväl som konsumtionsmönster har avgörande betydelse.

  Antingen har de själva en cancerdiagnos, och vill veta om deras misstanke stämmer, eller också är de friska men hyser stark oro för sin egen eller sina barns skull.

  - Vi känner stark oro över att jordbruksdepartementet genomdriver ILO-konventionen om att flytta över ägande- och nyttjanderätten till mark till ett fåtal renägande samer.

  - Attityden blir att "det ordnar sig - för att vi behövs" och det är det jag måste förmedla eftersom förändringarna skapar en ganska stark oro i vår organisation.

  Både han och pappan uttrycker stark oro efter vittnesmål om förhållandena på Guantanamobasen.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Germund

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen spjut och 'beskyddare*.

  Görel

  Nordiskt namn med betydelsen skyddande spjut.

  Mest sökta