Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till stor man

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet stor man?

 1. Hon dansar som en besatt, hon får folk att hoppa i bänkraderna, hon får en stor, riktigt stor man att släpa sig upp på scen tillsammans med de tjugo andra hon fått dit upp.

  Det är en stor man som möter oss strax innanför entrén på lyxhotellet i centrala Göteborg.

  Så om det inte varit för avtäckningen på Götaplatsen hade jag struntat i alltihop, men som sagt, en centralt placerad stor man till?

  Det var då jag förstod varför han är en så stor man och varför han fick Nobelpriset: Det är för att han är så medveten in i minsta detalj.

  Bakom varje stor man står en kvinna, lyder det klassiska ordspråket.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Alf

  Nordiskt namn som syftar på naturväsendet alf. Eventuellt även en variant av det tyska namnet Adolf som betyder ädel varg.

  Alvar

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen alf och krigare.

  Besläktade namn: Alve

  Mest sökta