/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till strängt religiös

/1004363/HBSynonymerMobilMid
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet strängt religiös?

  1. Först handlar det om Kinseys förhållande till sin far: en strängt religiös metodistpastor som beordrade händerna på täcket.
  2. Zahra kände sig instängd, påpassad, avskärmad från jämnåriga, låst i en dogmatiskt och strängt religiös omgivning.
  3. Han var nykterist och strängt religiös hela sitt liv.
  4. Han var strängt religiös och tillbringade åren 1905 – 1911 i Kina.
  5. Iran är en strängt religiös regim och de konservativa har fortfarande den yttersta makten.
  6. I hemmet rådde en strängt religiös anda och faderns dagliga läsning utgjordes av bibeln.
  7. Han är strängt religiös och hans tolkning av Koranen är det enda rättesnöre han lever efter.
  8. Kvinnan som idag är 19 måste skyddas mot en strängt religiös och våldsam far, anser domstolen.
  9. En av ungdomarna i boken kallar sig Frank och växte upp med en mycket strängt religiös pappa.
  10. I Nigeria var terrorgruppen Boko Harams brutalitet en parallell till IS grymheter, i båda fallen med en strängt religiös stat som mål.
  11. På grund av detta placeras hon i fosterhem hos en ogift, strängt religiös men kärleksfull kvinna som heter Sofia Stolt.
  12. IS har hittills koncentrerat sig på att bygga en strängt religiös stat, ett kalifat, i de områden i Irak och Syrien som man har erövrat.
  13. Han hade en tråkig uppväxt med en far som drack och en strängt religiös mor som förbjöd sina barn alla typer av nöjen.
  14. Efter hennes mors död föll ansvaret för hennes uppfostran mest på hennes farmor, som ska ha gett henne en kärleksfull men strängt religiös uppfostran.
  15. Han växte upp i en strängt religiös miljö, men gled i och med sina studier ifrån religionen, framför allt under intryck av naturvetenskaplig materialism.
  16. Hans uppfostran fick redan från början en strängt religiös riktning, och fadern, som ämnade honom till missionär, skickade 1775 sin elvaårige son till den klosterlika herrnhutska uppfostringsanstalten i Niesky (Sachsen).
  17. Boko Harams försök att skapa en strängt religiös islamisk stat i landets nordöstra delar har lett till minst 20.000 människors död och 2,7 miljoner har tvingats lämna sina hem sedan gruppens väpnade uppror inleddes 2009.
  18. Efter att de övernattat hos en strängt religiös man och dennes dotter Elsa väljer även hon att slå följe med dem för att ta sig till sin blivande man Billy Hammond.
  19. Vid 1870-talets mitt blev han ultramontan och strängt religiös, en process som han utförligt skildrade i Les étapes d ' une conversion (1877-82), och ägnades sitt återstående liv dels åt utrensning i sitt äldre författarskap, dels åt historiska skildringar från hemprovinsen Bretagne.
  20. Hennes svägerska Olga uppgav att hon, i likhet med många konvertiter, började bli allt mer strängt religiös med tiden och fokusera på de stränga och mörka sidorna av religionen, medan Alexander endast ägnade sig åt det ljusa i religionen och inte trivdes med Marias allt mer skuldtyngda syn på livet.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Bernhard
  Tyskt namn som består av betydelseelementen björn och stark eller hård: björnstark.
 • Bernt
  Variant av det tyska namnet Bernhard som består av betydelseelementen björn och stark eller hård: björnstark.
 • Besläktade namn: Berna, Berhardina

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt