Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till straffeftergift

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet straffeftergift?

 1. De var av enormt stor betydelse för män, som dömts till livstids fängelse, vilket i en tidens Sydafrika vanligtvis också innebar precis det; straffeftergift beviljades sällan för politiska fångar.

  Kanske hade Fischer fått straffeftergift om han inte gjort alla dessa grova antisemitiska uttalanden och hyllat terrorattacken den 11:e september i press och radio.

  I en rapport till utrikesminister von Engeström den 6 maj, skrev Holst att han på grund av förfalskningarna inte hade gått in i diskussion med Denovan om storleken på ersättningssumman, utan på grund av affärens diplomatiska karaktär föreslog han att det skulle erbjudas straffeftergift och tullfrihet för de smugglade varorna, samt ges tullfrihet upp till 6.000 pund.

  Fångarna för fram sina krav sedan Europadomstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg slagit fast att Spanien på felaktiga grunder förlängt deras fängelsestraff genom att retroaktivt minska straffeftergiften som de tjänat in genom arbete i fängelserna, uppger en domstolskälla.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är bleke en bra synonym till ordet lugn?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Elvira

  Sannolikt ett spanskt namn med betydelsen den vita. Andra ursprung kan vara arabiska eller tyska. Även västgotiska med betydelsen pigg och tillförlitlig

  Albin

  Latinskt namn som betyder vit eller den ljuse.

  Besläktade namn: Alvin, Elvie, Elva, Elvi, Elvy

  Mest sökta

   Hur böjs straffeftergift?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen straffeftergiftstraffeftergiftenstraffeftergifterstraffeftergifterna
   genitiven straffeftergiftsstraffeftergiftensstraffeftergiftersstraffeftergifternas