Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet supgille?

 1. Som vi alla voro mycket hungriga gingo vi in mot staden, varest, uti en större trädgård eller enskild lund, supgille hölls, till lovprisande av arbetsveckans slut.

  De scener som målas upp varierar från krogslagsmål, supgillen, kärleksstunder med någon nymf (här: attraktiv ung kvinna, älskarinna etc.) (Ep.

  Dessa planer genomdrevs endast delvis i verket ; istället kom det att innehålla allt från burleska skildringar av supgillen till finstämd naturlyrik, via betraktelser över födslar, sjukdom, dödsfall och begravningar.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Axel

  Nordisk form av det hebreiska namnet Absalon som betyder fadern är välgång eller fridens fader.

  Axelina

  Femininum av det nordiska namnet Axel, som i sin tur kommer av det hebreiska namnet Absalon med betydelsen fadern är välgång eller fridens fader.

  Besläktade namn: Acke, Axelia

  Mest sökta

   Hur böjs supgille?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativett supgillesupgilletsupgillensupgillena
   genitivett supgillessupgilletssupgillenssupgillenas