Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet ta gestalt?

 1. En stor livsgärning är avslutad av en sann konstnär och idealist, vars drömmar och tankar inte bara förblev drömmar utan genom stora svårigheter kom att ta gestalt och förverkligande som en del i vår gemensamma dröm om en bättre värld.

  De grundläggande tankegångarna kan sammanfattas så här: I ett posthumanistiskt perspektiv betraktas omvärlden som en serie mer eller mindre flytande mönster snarare än som en samling isolerade föremål - att ta gestalt i en biologisk kropp ses snarare som en historisk slump än som något oundvikligt för livet.

  När vi bygger våra hus och låter de andra ta gestalt bakom våra ansikten sker ett utbyte där språk och människa ligger vikta kring varandra.

  – Det känns jättefint att låta det här ta gestalt på scenen och låta det få liv igen, säger Victor Wigardt.

  De flesta Ovambo tror på en allsmäktig ande, Kalunga, som skall kunna ta gestalt som man och röra sig osynlig bland folket.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Maj

  Kortform av Maja, som är en smekform av det hebreiska namnet Maria. Även efter månadsnamnet maj, från den romerska växtlighetsgudinnan Maja.

  Majken

  Tysk diminutivform av det hebreiska namnet Maria: lilla Maria.

  Besläktade namn: May

  Mest sökta