/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till ta spjärn

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet ta spjärn?

  1. Denna faderns disciplinerande närvaro, den goda auktoriteten och förebilden, ger pojkens växt till man ett motstånd och något att ta spjärn mot i sitt sökande efter sin egen manlighet.
  2. - Därför byter vi sällan ståndpunkt, våra läsare vill känna igen sig, men samtidigt vill läsaren ha något att ta spjärn mot.
  3. Författare och konstnärer kunde ta spjärn spjärn i ett gemensamt bagage av myter, trosföreställningar och symboler.
  4. Att kunna ta spjärn mot ett i förväg bestämt tak kan vara bra, om man inte är säker på att ha nog med råg i ryggen för att säga nej när det behövs.
  5. Av det följer inte att de alltid har rätt, men resultatet av deras arbete är texter att roas och oroas av - och ta spjärn emot.
  6. Det som skiljer Åsa från hennes föregångare Hallborr är bland annat att hon tränger in i berget genom att ta spjärn mot de stabila betongblock med vilka hon samtidigt klär in tunneln med ett vattentätt skal.
  7. Borren tar sig fram genom att ta spjärn mot de betongfundament som maskinen, samtidigt som den borrar, klär in tunneln med.
  8. Må någon annan, lekfullare, ta vid och ta spjärn i K.J.
  9. Den modernistiska idén att konsterna hela tiden ska bryta ny mark (kärnfullt formulerad i tv-serien Startreks credo: "to boldly go were no man's gone before") och utmana rådande föreställningar i samhället förutsätter att det finns en konstnärlig eller moralisk konsensus att ta spjärn emot.
  10. Men trots att serien helt och hållet kretsar kring en spännande polisutredning, gäller det för dig som tittare att ta spjärn direkt under det första briefing-mötet på polisstationen, fem minuter in i första avsnittet.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-09

 • Roland
  Tyskt namn som består av betydelseelementen ära och land: ärans land eller landets ära.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2