/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till ter sig

Ur Synonymordboken

Synonymordboken copyright Göran Walter

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet ter sig?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Mänskligheten ter sig för mig som ett blint djur, en mullvad som känner och trevar sig fram, anpassar sig när den träffar på något nytt.
  2. Därför har man inte i särskilt stor utsträckning ägnat sig åt att beskriva konsumtionens roll för välfärden och dess fördelning, eller hur villkoren ter sig för hushåll med knappa omständigheter.
  3. När det gäller litteratur som behandlar så smärtsamma ämnen som Weil gör här, kan det nästan te sig opassande att uppehålla sig vid litterariteten i sig, men bortsett från att Mendelssohn på taket är ännu ett dokument över den mänskliga ondska vi alla bör begrunda, ger den också prov på en stil vars förmenta enkelhet och sällsynta rättframhet ter sig allt mer fascinerande ju mer man tänker på det.
  4. Verkligheten, säger hon, är relativ: "Du vet bara hur den ter sig för synen och hörseln, och inte ens det, utan bara hur den ter sig för din syn och din hörsel."
  5. - Och om läsarna snöar in på att någon kulle har placerats fel eller att en promenadväg ter sig besynnerlig, då är det något mellan läsaren och berättelsen som har skurit sig ganska svårt.
  6. Lite omotiverad ter sig kanske också den idylliska hemmiljön i höghusförorten där Evelina bor med sin far, en lärare som ter sig som godheten själv.
  7. Även märklig ter sig flickan som kan röra sig så fritt.
  8. Dragkampen om det berömda "problemformuleringsprivilegiet" ter sig en smula barnslig, för visst måste man föreställa sig att det kan finnas flera skäl till att människor blir terrorister.
  9. En åsikt som framfördes av några psykologer, att de anhöriga borde skyddas mot sig själva och skulle komma att ångra sig, ter sig absurd och berättar mer om experternas känsloliv än om de anhörigas.
  10. Vi längtar alla efter de där ögonblicken när alla bekymmer plötsligt ter sig angenämt triviala, när vardagen får en silverkant, alla frågor om skuld och ansvar är reglerade och framtiden ter sig ljus och löftesrik.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
MATCHAD: adn-000000000000f092
MATCHAD: adn-000000000000a07a