/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till terrorregim

Hur upplevde du uppläsningen av terrorregim?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

terrorregim är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet terrorregim?

  1. Varför fortsätter Moskva att stödja en terrorregim som inte har en chans?
  2. Boken handlar om livet i Sovjetunionen under Stalins terrorregim och förlaget Atticus meddelade på tisdagen att man övergivit projektet av ekonomiska anledningar.
  3. Den som försöker förneka eller urskulda Lenins terrorregim beter sig lika osmakligt och osmart som de högerextrema debattörer som försöker förneka Hitlerregimens brott.
  4. De vill att de svenskar som uttalar sin solidaritet ska tystas och att den press som granskar Afewerkis terrorregim ska stoppas.
  5. Det är själva tillståndet i en terrorregim hon beskriver: det som andas skräck.
  6. Flera miljoner människor miste livet under Stalins terrorregim.
  7. Frank förde en veritabel terrorregim mot den tjeckiska civilbefolkningen.
  8. 76-åringen står inför rätta för brott mot mänskligheten under Röda khmerer-nas terrorregim 1975-79.
  9. Kriget 1611-13 medförde plundrade och nedbrända gårdar och kyrkor, höga skatter och en terrorregim.
  10. Något som ses som en produkt av Stalins terrorregim och som givit namn åt utställningen – Lillebror ser dig.
  11. När många nicaraguaner var tvungna att fly ifrån Anastasio Somozas terrorregim bestämde sig Longo Mai att köpa land.
  12. Trump inledde sitt tal med att bland annat hävda att Iran är en terrorregim som stödjer terrororganisationer som Hizbollah, Hamas, talibanerna och al-Qaida.
  13. Under dessa år höll han en hemsk terrorregim, hans soldater stal och mördade, och befolkningen minskade i alla delar av Transsylvanien.
  14. Man upprättade en terrorregim som vände sig mot alla misstänkta radikala grupper och vann snabbt det erkännande från Ententen som Kun ' s kommunistiska regering aldrig fick.
  15. Som delegat från Utskottet för Greklandsolidaritet kedjade Wallraff den 10 maj 1974 fast sig vid en lyktstolpe på Syntagmaplatsen i Aten och delade ut flygblad som kritiserade den grekiska militärjuntans terrorregim.
  16. Platon hade också goda skäl att vara skeptisk mot överklassen då han sett sina egna äldre, av honom beundrade släktingar (morbrodern Charmides och den äldre släktingen också på moderns sida Kritias) utöva en blodig terrorregim under en kort tid 404-403 innan ett uppror kastade bort dem från makten.
  17. De flesta ledarna för terrorregimen 1975-1979 är nu i 70-årsåldern.
  18. Domstolen blundar för världens värsta mänskliga rättighetsförbrytare, som terrorregimen i Iran, säger Netanyahu på en presskonferens.
  19. Eav, ofta kallad Duch, står åtalad i Phnom Penh för brott mot mänskligheten under terrorregimen i Kambodja 1975-1979.
  20. Han kallade dem de tuffaste sanktionerna någonsin och sade även att det han kallar terrorregimen i Teheran måsta ändra sitt sätt.
  21. – I dag har jag tillkännagivit mitt avhopp från dödandet från terrorregimen, sa Hijab i ett uttalande som lästes upp av en talesperson för rebellerna.
  22. Det kallades åtalen när tre rödakhmer-ledare på onsdagen tog till orda för att försvara sig i den historiska processen om terrorregimen i Kambodja.
  23. Den officiella vägen var den inofficiella – så såg vardagen ut i terrorregimens Uzbekistan när Telia ville göra affärer, enligt åklagaren.
  24. Museet visar hur Ungern gick igenom två terrorregimer, först under Tyskland och sedan under Sovjet.
  25. Men i vilken grad jesuiterna kontrollerade den inhemska befolkningen som de hade ansvar för och i vilken grad de tillät den inhemska kulturen att fungera är föremål för debatt, och den sociala organisationen av reduktionerna har beskrivits på olika sätt, från djungelutopier å ena sidan till teokratiska terrorregimer, där den senare ligger närmre sanningen.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-13

 • Kaj
  Mansnamn med danskt ursprung. Även kvinnonamn som är en kortform av Kajsa: ren eller kysk.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs terrorregim?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en terrorregim terrorregimen terrorregimer terrorregimerna
genitiv en terrorregims terrorregimens terrorregimers terrorregimernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt