/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till traumatisera

Hur upplevde du uppläsningen av traumatisera?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till traumatisera

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är skredorm en synonym till luskung?

Hur används ordet traumatisera?

  1. Den vill traumatisera en lillasyster och få oss föräldrar att bli bittra och uppgivna och oförmögna att planera framåt.
  2. Och det är en vårdkarusell som riskerar att traumatisera unga.
  3. Våra verksamheter överhuvudtaget riskerar att också traumatisera, fast vi vill hjälpa.
  4. Fasthållningar kan vara farligt för barnet, och riskerar också att traumatisera det.
  5. Slender Man brukar enligt historierna förfölja, kidnappa eller traumatisera människor, oftast barn.
  6. Totalt flyttades hon över 30 gånger, enligt psykologutlåtanden bidrog de många flyttarna till att traumatisera henne.
  7. Men istället för att få en trygg uppväxt blev omhändertagandet startskottet för en flyttkarusell som bidragit till att traumatisera henne.
  8. – De använder tekniken för att rekrytera medlemmar och för att sälja kvinnor, men de använder den även för att traumatisera oss.
  9. Josefin har flera diagnoser och en svår problematik och det ständiga flyttandet bidrar till att traumatisera henne än mer, menar pappan och bonusmamman.
  10. Men det som var menat som åtgärd för att skydda henne blev istället starskottet på en flyttkarusell som bidragit till att traumatisera henne.
  11. I andra fall är poängen med att bränna någons ansikte med syra en hämnd, och syftet är i många fall är att skada och traumatisera ” måltavlan ” för livet.
  12. ” Man borde ha gripit läkaren utanför arbetsplatsen istället för att traumatisera personal och anhöriga. ” Han har svårt att förstå att det var så bråttom med tanke på att det aktuella patientfallet var flera månader gammalt.
  13. I alltför heterogena grupper, sammansatta av personer med olikartade upplevelser av en händelse, har krisbearbetning kunnat traumatisera dem som inte var så hårt drabbade genom att de fått lyssna till detaljerade och obehagliga upplevelser från de mer direkt drabbade.
  14. Inte bara offer traumatiseras av våldtäkt.
  15. Många hundar kan traumatiseras svårt om de blir uppskrämda av raketer.
  16. -Men med det sagt så menar jag inte att hundar inte kan traumatiseras.
  17. Man utsätts för något väldigt obehagligt, man blir chockad och traumatiseras, säger Michael Lundberg.
  18. Unga afghanska pojkar traumatiseras för livet när de hålls som sexslavar, så kallade bacha bazi.
  19. Han hänvisar till en rapport från UD där det framgår att barn utom äktenskapet traumatiseras och får lida hela livet.
  20. Åldern vid vilken någon traumatiseras är därför en viktig aspekt ifråga om hur jagfunktionen kommer att påverkas.
  21. Han hänvisar till en rapport från UD där det framgår att barn utom äktenskapet riskerar att traumatiseras och få lida hela livet.
  22. Människorättsorganisationerna har i rapporter larmat om hur många muslimer stigmatiseras och traumatiseras efter att poliser genomfört razzior i jakt på misstänkta terrorister.
  23. Sara Skog säger att barnet åter kommer att traumatiseras om det skickas till Frankrike till en miljö som det inte alls känner till.
  24. Också offrets partner (om det finns någon) kan traumatiseras och uppfylla kriterierna för diagnosen posttraumatisk stressyndrom, liksom föräldrar och andra anhöriga.
  25. Barn som traumatiseras är oftare än vuxna benägna att reagera med amnesi, att bli känslomässigt avtrubbade (" bepansrade jag") och att vara överspända.
  26. Kvinnans advokater hävdade i rätten att såväl hon som barnet skulle traumatiseras om de tvingades tillbaka till lägret på Nauru, men domstolen beslutade att deportera familjen till ön.
  27. Förhållandena i fängelset, som ligger ovanför norra polcirkeln, är så fruktansvärda att Oleg avböjt besök från familjen för att de inte ska traumatiseras av att se hur han har det.
  28. Ofta finns en liten elefantunge där som traumatiseras och behöver tas om hand om den har tur att överleva, säger Sara Nilsson, lärare på IT-gymnasiet och en av projektledarna.
  29. – Många människor i Rinkeby är nyligen komna flyktingar från krigsdrabbade länder som kommer att traumatiseras ytterligare av att se beväpnade och uniformerade soldater i sitt lokalområde, säger oppositionsborgarrådet Ann Margarethe Livh (V) i ett pressmeddelande.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Osvald
  Engelskt namn som består av betydelseelementen guld och härskare.
 • Evald
  Tyskt namn som består av betydelseelementen lag och härskare: rättsvårdare.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs traumatisera?

verb
aktiv passiv
grundform att traumatisera att traumatiseras
nutid traumatiserar traumatiseras
dåtid traumatiserade traumatiserades
supinum har|hade traumatiserat har|hade traumatiserats
imperativ traumatisera
particip
presens traumatiserande
perfekt en traumatiserad
ett traumatiserat
den|det|de traumatiserade
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2