Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet tvesala?

 1. Regler om tvesala av fastighet finns i 5 och 17 kap. jordabalken.

  Den som har något i sin besittning har i många fall en bättre rätt än andra när det är en tvist om äganderätten till något, till exempel vid tvesala.

  Handelsbalken innehåller regler om bland annat sysslomäns ställning, tvesala och borgen (borgen är dock ett rättsinstitut med delvis dispositiva regler där privata aktörer, som banker, ofta har egna kompletterade regler som blivit standard inom branschen).

  Ett exempel är att en säljare, som redan avtalat om försäljning av en vara till en köpare, säljer varan till en annan, ett annat exempel kan vara att någon felaktigt betalat in pengar på ett konto, men inte fått pengarna tillbaka (se tvesala).

  Regler om tvesala av fastighet finns i 5 och 17 kap. jordabalken.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Magdalena

  Grekiskt namn som betyder kvinna från Magdala.

  Madeleine

  Fransk variant av det grekiska namnet Magdalena: kvinna från Magdala.

  Besläktade namn: Lone, Magda, Malla

  Mest sökta