/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till uppehålla sig

Ur Synonymordboken

Synonymordboken copyright Göran Walter

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet uppehålla sig?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Den normala självbevarelsedriften, att inte uppehålla sig på spåren och att kasta sig undan när det dyker upp tåg, har arbetats bort.
  2. Båda de sistnämnda förslagen innebär att privatpersoner, kloster eller informella nätverk som hjälper flyktingar att ta sig in i eller uppehålla sig illegalt i EU kan dömas till hårda straff.
  3. När det gäller litteratur som behandlar så smärtsamma ämnen som Weil gör här, kan det nästan te sig opassande att uppehålla sig vid litterariteten i sig, men bortsett från att Mendelssohn på taket är ännu ett dokument över den mänskliga ondska vi alla bör begrunda, ger den också prov på en stil vars förmenta enkelhet och sällsynta rättframhet ter sig allt mer fascinerande ju mer man tänker på det.
  4. Varför anstränger man sig inte bättre att tydligare uppehålla sig vid vad som i bibeltexterna är tidsberoende och i vår tid måste lämnas för att man bättre skall se vad som är oförgängligt talande?
  5. Genom att uppehålla sig i gränslandet mellan måleri och skulptur skriver van Arkel in sig i en tradition som går tillbaka till den sena modernismens postmåleriska abstraktion och minimalism.
  6. För att förhindra och förebygga brott är det därför, menar Securitas, viktigt att snabbt kunna ta sig fram i trafiken och att uppehålla sig så kort tid som möjligt hos banker och värdedepåer.
  7. Han förmodas uppehålla sig i Makedonien, där även Dzeljilji gömde sig under sin exil.
  8. - Eller göra som skolor i Frankrike där eleverna har lektion och rast samtidigt och inte får uppehålla sig i korridorerna under lektionstid.
  9. De får alltså rätt att uppehålla sig i landet.
  10. Den 18 maj presenterar de för sextonde året Partille bokhandels stipendiat, som får uppehålla sig i två månader i franska Grez-sur-Loing, för att ägna sig åt sitt författarskap.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
MATCHAD: adn-000000000000f092
MATCHAD: adn-000000000000a07a