Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet yrselanfall?

 1. I juli 1944 frikallades Jost från Waffen-SS på grund av artros, yrselanfall och synrubbningar.

  Han uppgav att samtliga led av dålig fysisk hälsa: Peter var sned i ryggen och hjulbent ; Aleksej var fysiskt starkare men led av yrselanfall ; Katarina var mager och döv och led av yrsel, kunde läsa på läpparna men saknade kontroll över sin röst ; Elisabet beskrivs som pålitlig, pratsam och energisk och fungerade som familjens talesperson och överhuvud.

  Han uppgav att samtliga led av fysisk ohälsa: Peter var sned i ryggen och hjulbent ; Aleksej var fysiskt starkare med led av yrselanfall ; Katarina var mager och döv och led av yrsel, kunde läsa på läpparna men saknade kontroll över sin röst ; Elisabet beskrivs som pålitlig, pratsam och energisk och fungerade som familjens talesperson och överhuvud.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Sara

  Hebreiskt namn som betyder furstinna.

  Besläktade namn: Salli, Sally, Zarah

  Mest sökta

   Hur böjs yrselanfall?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativett yrselanfallyrselanfalletyrselanfallyrselanfallen
   genitivett yrselanfallsyrselanfalletsyrselanfallsyrselanfallens