Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet yttersta domen?

 1. Den yttersta domen är dessutom målad med ett brinnande intresse att få hämnas krögaren på Östads gästgiveri som Schönfeldt sägs råkat i gräl med sedan denne skörtat upp honom.

  Målningarna av yttersta domen var ett hjälpmedel för prästerna att hålla folk från synder.

  Vad återstår nämligen av den historiske Jesus om troselement som jungfrufödseln, inkarnationen, uppståndelsen, försoningsläran, undren, himmelsfärden och den yttersta domen utgår?

  En dag när det meddelades att hans mamma hade dött av tuberkulos och han var extra känslig, påminde jag honom om yttersta domen och straffet som drabbade den som hade förrått sin nästa.

  Som i fallet med slutscenen av Den yttersta domen där kameran går från ikonens Kristusansikte till en flock hästar i det grå hällregnet vid flodens näs.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Axel

  Nordisk form av det hebreiska namnet Absalon som betyder fadern är välgång eller fridens fader.

  Axelina

  Femininum av det nordiska namnet Axel, som i sin tur kommer av det hebreiska namnet Absalon med betydelsen fadern är välgång eller fridens fader.

  Besläktade namn: Acke, Axelia

  Mest sökta