/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till adaptera

Hur upplevde du uppläsningen av adaptera?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till adaptera

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet adaptera?

  1. Att adaptera handlingen till en annan miljö är omöjligt.
  2. - Vi tror att denna gen krävs för att bakterien ska adaptera sig till miljön.
  3. Det gäller för mikroberna att adaptera sig i miljön om de ska klara sig.
  4. Vid djupa vaginalbristningar bör extra möda ägnas åt att adaptera perinealkroppen för att återuppbygga analkanalens längd framtill.
  5. Därför är tidegärdens musik enklare att adaptera då man inte i lika hög grad behöver ta ställning till hur man eventuellt ska reducera förlagans notmaterial.
  6. Bröderna ansåg inte det vara någon poäng med att adaptera psalmtonerna på något sätt.
  7. Andra personer är flexibla och kan adaptera sig till såväl förändringar som komplexitet.
  8. Då har kroppen en chans att adaptera sig och kan växa sig stark.
  9. På samma sätt borde det ju vara möjligt att adaptera en egenskap från en rollfigur?
  10. – Men man får adaptera helt enkelt, acceptera läget och hoppas man får till det bra ändå.
  11. Bradyopsia är ett ovanligt sjukdomstillstånd där en person saknar förmågan att adaptera (anpassa) ögonen till olika ljusintensiteter.
  12. Klokt nog undvek han att adaptera en speciell ” wagnerstil ”, utan sjöng rollen som om den vore av Mozart.
  13. År 2014 fick Pantomimteatern som första teater rättigheterna att adaptera boken till en teaterföreställning med urpremiär i september 2014.
  14. – Det vi har behövt göra på väldigt kort tid är att adaptera den här militärhelikoptern till en kvalificerad hälso-och sjukvårdsresurs, säger Gabriel Skallsjö.
  15. Ju större variation desto mer kan djuren adaptera sig efter situationen, säger Nicolás Campione, forskare i paleobiologi vid Uppsala universitet och en av författarna bakom studien.
  16. Den belgiska tecknaren François Craenhals illustrerade flera av dessa romaner med start från 1964, och började sedermera adaptera dem till en albumserie.
  17. Blish hann adaptera de flesta TV-avsnitten av den första Star Trek-serien från 1960-talet till noveller mellan 1967 och hans död 1975.
  18. 1957, när romanerna om James Bond började bli populära, närmade sig den dagstidningen Daily Express Ian Fleming och frågade om de fick adaptera hans berättelser till dagsstrippar.
  19. Blake drog fördel av gruppen rent konstnärligt genom att adaptera deras landvinningar inom akvarellmålning, och personligt genom att i gruppen möta en respektabel publik för sina idéer.
  20. En faktor som hjälper den mänskliga hjärnan är tonhöjdskillnaderna mellan önskad och interfererande signal och förmågan att snabbt adaptera sig, om den önskade signalen glider i tonhöjd.
  21. I juli 2012 bekräftade The Hollywood Reporter att författarna bakom Pacific Rim, Patrick Melton och Marcus Dunstan hade anställts för att adaptera God of War till en film.
  22. Bruce Springsteens nyligen släppta – och över världen hyllade – självbiografi om sitt liv har gett hans fans unik insikt i Bossens liv och musik, något som Oscarsvinnaren Leonardo DiCaprio nu blivit ivrig på att adaptera till vita duken.
  23. Trots att de funderade på att adaptera Cloud som sin första produkt till Sony, bestämde de sig senare att Flow skulle vara ett bättre val då det var " mer konkret i sin design".
  24. Det andra handlade om att Legendary skulle adaptera ett existerande manus av Clash of the Titans manusförfattare Travis Beacham, vilket var en monsterfilm med titeln Pacific Rim, som enligt ryktet: " set in a future in which malevolent creatures threaten the earth, the planet must band together and use highly advanced technology to eradicate the growing menace" och skulle användas som grund för Godzilla filmen.
  25. Han insåg kort efter sin ankomst på Kyushu att inför en högkultur som den japanska krävdes en heroisk ödmjukhet i förhållande till sin egen bakgrund (och han kom efter sin universitetsutbildning i Paris osedvanligt väl rustad), och betydelsen av att knäböja inför en främmande kultur med dess filosofi och seder, och adaptera den kristna läran till den nya kulturen utan att ge avkall på något av det centrala.
  26. 2011 presenterade Fischer en världsnyhet: VACUUM FIT ski boots som adapteras fullständig.
  27. Kanon har ett flertal gånger blivit adapterade till annan media.
  28. Bästa regi, bästa film och bästa adapterade manus för Gudfadern del II.
  29. Boken är den första (icke adapterade) Bond-romanen som inkluderar huvudpersonens namn i titeln.
  30. Han har vunnit Oscar för bästa manus för Patton – Pansargeneralen och bästa adapterade manus för Gudfadern.
  31. Året därpå adapterade hon boken till en pjäs vilken hon vann ett Pulitzerpris i dramakategorin för.
  32. Några av de mest kända sewamono är säkerligen shinjū,kärlekssuicidspelen, adapterade från verk av bunraku-pjäsförfattaren Chikamatsu.
  33. Gibson adapterade den även till film som resulterade i filmen Miraklet (1962) och blev Oscar-nominerad för adapteringen.
  34. I originalversion urinerar Gulliver på en brinnande byggnad för att i den adapterade versionen ändras till en hatt med vatten.
  35. Orson Welles adapterade filmen för sin Mercury Theatre teatergrupp och resultatet sändes på radioprogrammet The Campbell Playhouse 14 januari 1940.
  36. Flera av McEwans romaner har därefter filmatiserats, vilket har lett till att han idag är en av de mest adapterade levande författarna.
  37. Den inledde den rad av filmer baserade på McEwans romaner, som har gjort honom till en av vår tids mest adapterade författare.
  38. Han har vidare vunnit Golden Globe för bästa regi och bästa adapterade manus för Gudfadern samt bästa regi och bästa filmmusik för Apocalypse.
  39. Marvel Comics adapterade A New Hope som de första sex numren av dess licensierade Star Wars-tidning, med den första frågan daterat till maj 1977.
  40. Andra böcker som blivit adapterade till mer eller mindre lätt förgängliga filmer är Blindgångare (1979), Jordbävningen (1992), Guldberget (1998) och en tysk version av Fienden (2001).
  41. Plejaden i Frankrike och Tudortidens poeter i England, samt översättare under den elisabetanska eran, adapterade teman av Horace, Ovid, Petrarch och moderna latinska skribenter och formade således en ny poetisk stil utifrån de modellerna.
  42. Widerberg gjorde Mannen från Mallorca på Grisfesten och en ung Kjell Sundvall adapterade Samhällsbärarna till I lagens namn, men allra först kom alltså tv-serien Profitörerna som jag helt hade missat... ända fram till för några år sedan då jag pratade med Leif G W om vilken som var hans favorit bland filmatiseringar.
  43. De första noggranna översättningarna till engelskan gjordes på 1300-talet av Geoffrey Chaucer som ; adapterade Giovanni Boccaccios italienska i sin egen Knight ’ s Tale och Troilus and Criseyde ; påbörjade en översättning av den franskspråkiga Roman de la Rose ; och färdigställde en översättning av Biethius från latinet.
  44. Det finns även andra format än böcker som blir adapterade: tecknade serier är numera en av de vanligare källorna för filmatiseringar (V for Vendetta, Spindelmannen, American Splendor m.fl.), men det görs även adaptioner av datorspel (Lara Croft), pjäser (Romeo och Julia, Dödsfällan), musikaler (Fantomen på operan), artiklar (Alla presidentens män, The Insider), eller verkliga händelser (Valkyria).

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Ossian
  Keltiskt namn med oviss betydelse.
 • Oskar
  Keltiskt namn som betyder gudaspjut.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs adaptera?

verb
aktiv passiv
grundform att adaptera att adapteras
nutid adapterar adapteras
dåtid adapterade adapterades
supinum har|hade adapterat har|hade adapterats
imperativ adaptera
particip
presens adapterande
perfekt en adapterad
ett adapterat
den|det|de adapterade
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2