Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är jox en synonym till sörja?

Hur används ordet aftonunderhållning?

   1. Bör en aftonunderhållning även denna termin anordnas för att stadga föreningens ekonomi?
   1. Hans " aftonunderhållningar", av vilka ett urval 1902 kom ut i bokform, var särskilt populära.
   1. Konserter, baler och aftonunderhållningar anlitades därvid skickligt som medel, och förbundet bidrog verksamt att mellan valen bibehålla och vidga den kontakt med valmansmassorna, som i valtider uppstått genom den personliga partiagitationen (" the canvassing").
   1. I Uppsala anordnade föreningen före första världskriget aftonunderhållningar för arbetare och arbeterskor, inrättade ett läsrum och så vidare – -1899 började föreningen sin bokförmedlingsverksamhet, genom vilken böcker till nedsatt pris anskaffades till svenska folkbibliotek.
   1. Själv menade Dybeck att " de högst medelmåttiga orden" hade tillfällighetskaraktär och inte var avsedda att spridas vidare.Sedan texten till Dybecks förargelse fått spridning genom Ahlströms och Bomans sångbok " Valda svenska folksånger, folkdansar och folklekar" 1845 lät han dock själv publicera den, och i över femton års tid därefter sjöngs sången som avslutningsnummer vid Dybecks musikaliska aftonunderhållningar och trycktes i programmen till dessa.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Joakim

Hebreiskt namn som betyder Herren skall upprätta..

Kim

Engelskt namn, ursprungligen keltiskt, med oviss betydelse. Även en kortform av det hebreiska namnet Joakim som betyder Herren skall upprätta..

Besläktade namn: Jockum

Hur böjs aftonunderhållning ?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en aftonunderhållning aftonunderhållningen aftonunderhållningar aftonunderhållningarna
genitiv en aftonunderhållnings aftonunderhållningens aftonunderhållningars aftonunderhållningarnas