Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet allbekant?

 1. Längst bibehöll sig uvertyrerna till Die felsenmühle och Yelva, några pianotrior samt en vals, allbekant under det falska namnet Webers sista tanke.

  Osborne, som var en ansedd pianolärare, skrev 2 operor, uvertyrer, kammarmusik, bland annat violinduor tillsammans med Bériot och andra, men gjorde sig mest känd som pianokompositör i den ytligare salongsgenren (hans Pluie de perles var på sin tid ett allbekant stycke).

  Alltifrån det allbekanta anslaget På Nova Semlas fjäll, i Ceylons brända dalar är verserna av en ovanlig prakt.

  Redan år 1856 etablerades Hotell Mor Cilla, som drevs av " den allbekanta moran i Arild", fru Cecilia Andersson (f. ca 1824, d.

  Schneckenburger, som vid sin död var ägare av ett järngjuteri, utbildade sig för köpmansyrket, innehade därefter några år anställning vid ett apotek i Bern, och det var där han 1840 diktade sin allbekanta nationalhymn Die Wacht am Rhein.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Aina

  Finskt namn som betyder den enda.

  Aino

  Finskt namn som betyder den enda.

  Besläktade namn: Aini

  Mest sökta

   Hur böjs allbekant?

   adjektiv
   positiven allbekant
   ett allbekant
   den|det|de allbekanta