Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet alltför liten?

 1. Det var i fredags kväll som fyra turistande män från Berlin, samtliga i 20-25-års-åldern, efter en viss alkoholförtäring, gav sig ut i en alltför liten plastbåt för att fiska.

  - Jag har även ett budgetansvar för en alltför liten budget och om festivalen skall kunna presentera nya idéer och spegla vår samtid är det viktigt att hålla dörrarna öppna.

  Det blir för mycket folk och trafik på alltför liten yta, anser de.

  En liten - tyvärr ofta alltför liten - del av salongen som kan ha stor betydelse är själva stolen.

  - Det är ett sådant otroligt tryck från människor som vill se festivalen och då känns det fel att ta en alltför liten arena där det är uppenbart att bara de med tur i slagsmålet om biljetterna kan få komma.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Eskil

  Nordiskt namn som är sammansatt av betydelseelementen gud och kittel (hjälm).

  Besläktade namn: Esko

  Mest sökta