Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

anderik är sammansatt av

Är modig en synonym till frank?

Hur används ordet anderik?

   1. Han var en anderik motståndare till 1600-talets nya skolasticism, vilken med förbiseende av ett sant kristligt liv lade huvudvikten vid tillspetsade dogmatiska bestämningar.
   1. Winding var uppburen som pianolärare, kompositör och anderik tolkare av den klassiska pianolitteraturen ; i de två senare egenskaperna uppträdde han med lycka i Leipzigs Gewandhaus under en stipendieresa 1869-70.
   1. Zimmermann, som var hovpredikant i sin hemstad, var en kraftfull och anderik predikant (Predigten i 8 band, 1815-30) och uppsatte 1822 den första kyrkotidningen på tyska, den rationalistiskt färgade " Allgemeine Kirchenzeitung", samt 1824 " Allgemeine Schulzeitung" med mera.
   1. Verkligt anderika är hans dikter: Stella Matutina (1863 ; ett bibliskt epos), Visão dos tempos (1864, ett slags världsalltets och människosläktets epos, i Victor Hugos stil), Torrentes (1868) med flera.
   1. Som virtuos intog han en förmedlande ställning mellan Spohr och Bernhard Molique samt utmärkte sig genom en full ton, elegant stråkföring och anderikt föredrag.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Rudolf

Tyskt namn med betydelseelementen ära och varg: berömd varg..

Ralf

Engelskt namn, eventuellt med nordiskt ursprung, med betydelseelementen råd och varg. Även en kortform av det hebreiska namnet Rafael: Gud har helat..

Hur böjs anderik ?

adjektiv
positiv en anderik
ett anderikt
den|det|de anderika