/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till andningsapparat

Hur upplevde du uppläsningen av andningsapparat?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

andningsapparat är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är mobba en synonym till kujonera?

Hur används ordet andningsapparat?

  1. – Man går fram med kemdräkt och andningsapparat, säger Henrik Persson.
  2. Gerd Björnshög lider av sömnapné, och behöver därför en andningsapparat när hon sover.
  3. En lättdykare eller grodman är en dykare med andningsapparat och simfenor.
  4. Salbutamol som administreras via andningsapparat (nebulisator) kan vara effektivt när adrenalin inte lindrar bronkospasmsymtom.
  5. Personalen larmade inte tillräckligt fort när en andningsapparat till en två månader gammal flicka som vårdades på Centralsjukhuset i Karlstad slutade fungera.
  6. Runt 450 skånska patienter som lider av sömnapné – andningsuppehåll i sömnen – står nu i kö för att få utrett huruvida de behöver en andningsapparat eller inte.
  7. Under 1977 och 1978 drabbades K-115 av flera bränder, bland annat 16 januari när en luftreningspatron till en andningsapparat fattade eld.
  8. De har även utvecklat en effektivare andningsapparat jämfört med groddjur, men flertalet kräldjur kan till exempel inte springa och andas samtidigt vilket begränsar deras aktionsradie.
  9. Hos sentida livsformer finns tecken på kroppsbehåring (päls) och en tydlig uppdelning mellan främre och bakre kropp som tyder på en skiljevägg mellan andningsapparat och matsmältning.
  10. Under en domstolsförhandling i London under onsdagen framkom att en sådan lösning inte är praktiskt möjlig, eftersom den andningsapparat som håller Charlie Gard vid liv är för stor för att flyttas in genom ytterdörren.
  11. En studie vid Stanford University i USA 2008, där sju katatrenipatienter deltog, visade emellertid att katatreni kan behandlas med CPAP, en andningsapparat som vanligtvis används av patienter med sömnapné.
  12. Den 30 juni 2005 slog han världsrekordet i fridykning med nästan 40 meter genom att dyka ner till 209 meter, utan att ha använt sig av någon sorts andningsapparat eller liknande.
  13. Det som gjorde intryck på åhörarna var inte bara det angelägna ämnet och talarens glöd, utan också det faktum att den tidigare så fysiskt vitale historikern satt i rullstol, förlamad från halsen och nedåt och med en stor andningsapparat för ansiktet.
  14. Två personer måste övervaka henne dygnet runt så att andningsapparaten inte slutar fungera.
  15. Det subglottala trycket, d.v.s. lufttrycket under stämläpparna, styrs i sin tur av andningsapparaten.
  16. Det är också viktigt att ha kunskap om hur regulatorn (andningsapparaten) funkar vid olika vattentemperaturer.
  17. När hon stillade blödningen stängde sköterskan tillfälligt av larmet på andningsapparaten – och glömde sedan sätta på den igen.
  18. Ämnet irriterar också huden och andningsapparaten, och inandning kan göra att lungorna vätskefylls flera timmar senare.
  19. Flera olika undersökningar på djur visar att H1N1-viruset liksom 1918 års influensavirus infekterar mycket djupare i andningsapparaten är de vanliga, årligen återkommande influensatyperna.
  20. De har ofta komplexa funktioner, då samma hormon kan reglera magsaftsutsöndring och tillväxten, eller fungera både neuroprotektivt och påverka hjärt-kärlsystemet och andningsapparaten.
  21. Somatoform autonom dysfunktion är ett samlingsnamn på olika psykiska störningar som yttrar sig i fysiska problem från organ eller system som regleras av autonoma nervsystemet, bland annat hjärtat, magen, urinsystemet, och andningsapparaten.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Mikael
  Hebreiskt namn: Vem är som Gud? Namnet på en av ärkeänglarna i den kristna kyrkan.
 • Mikaela
  Femininform av det hebreiska namnet Mikael: Vem är som Gud?
 • Besläktade namn: Michel, Mickel, Miguel, Mike, Mikko, Michelle

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs andningsapparat?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en andningsapparat andningsapparaten andningsapparater andningsapparaterna
genitiv en andningsapparats andningsapparatens andningsapparaters andningsapparaternas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2