/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till anförvant

Hur upplevde du uppläsningen av anförvant?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

anförvant i sammansättningar

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet anförvant?

  1. Är det långsiktigt rimligt att USA:s starkaste anförvant i Mellanöstern vid sidan om Israel är Saudiarabien?
  2. Själv hälsar jag ibland på en anförvant på just ett gruppboende och i början tyckte jag det var oerhört egendomligt att tala om dem som bodde där som just boende.
  3. Det var inte bara min anförvant som gjorde på det sättet.
  4. De senare är tamgässens stamfader och nära anförvant här på jorden.
  5. Det är en nära anförvant av kött och blod som skriker på hjälp!
  6. Den som hellre vill höra Niklas Rådström prata om sin roman Månens anförvant beger sig till Restaurang Trappan i Folkets hus på Järntorget samma tid.
  7. Att bli irländsk författare är plötsligt inte svårare än att tas ut till irländska fotbollslandslaget; det räcker att ha en avlägsen anförvant i ett vitkalkat hus i en vrå av en dal.
  8. År 1894 ombildades företaget till Surte Aktiebolag med Melins anförvant Martin Werner Rhedin som VD.
  9. De tillfrågade barnen hade alla mist sitt hem eller någon anförvant i tsun-amin, som drabbade Indonesien hårdast.
  10. Decentius blev som nära anförvant till kejsar Magnentius 350 upphöjd till cæsar med verksamhetsområde i Gallien.
  11. – När en kär vän eller anförvant går bort och man möts i sorgearbetet, då talar man om döden och sorgen.
  12. Mozarts librettist Lorenzo da Pontes händelserika liv utgör medelpunkten i den historiska romanen från 2010, Månens anförvant.
  13. Vid sex års ålder blev Bernardinus föräldralös, och togs omhand av sin kvinnliga anförvant, som var djupt religiös.
  14. Antagonisten i denna pjäs utgörs av Henrik Percy, hetsporren kallad, son till kungens anförvant som också heter Henrik Percy.
  15. Hans tillnamn Garp tyder på att han var av tysk härkomst eller åtminstone att hans anförvant Per Garp var det.
  16. Ett ägobyte skedde åter 1625 när Gustav II Adolf överlät sitt ärvda släktgods till sin fältmarskalk och anförvant Gustaf Horn.
  17. Ryssland var att betrakta som en anförvant till Miloševićs regim då konflikten med väst blev akut i samband med Kosovokriget.
  18. Enligt Oscar Lövgren skrevs texten av Sandell som en födelsedagsdikt åt en anförvant och trycktes i Stadsmissionären den 29 november 1873.
  19. Han hade tänkt stanna i Pedersöre hos en anförvant, men då fienden ryckte norrut, måste han på höstvintern fly undan Norrbotten runt.
  20. Düben grundlade sin vetenskapliga bildning i Uppsala, där han i sin anförvant ärkebiskopen Jöns Steuchius hade en lika öm som säker handledare, och inskrevs 1742 som e. o. kanslist i kungliga kansliet.
  21. Ludenhoff (Ludenhof), friherreskap i Lugaži (Lugden), Valka (Walk) län, Livland, vilket den 8 oktober 1653 upprättades till förmån för lantrådet i Estland före detta översten Hans Wrangel med succession för dennes anförvant ryttmästaren Herman Wrangel.
  22. Hans far dog i strid 1915, under första världskriget, när han endast var två år gammal, och han växte därför upp hos en kvinnlig anförvant i Rennes, med ett litet underhåll han fick för att han var föräldralös till följd av kriget.
  23. Ekelöfätten använde enligt Anreps uppgifter till vapen en sköld med en ekestubbe och på hjälmen ett svärd med eklöf, ett vapen som sonen Henrik Larsson till Olkela upptog såsom närmaste manlig anförvant till mödernesläkten och eftersom vapnet inte brukades av någon annan.
  24. I början av 1850-talet anlade Lars Montén för egen räkning, under ledning av en anförvant, Carl August Montén, i Maria Magdalena församling, en underavdelning av stearinljustillverkningen för fabrikation av palmatinljus, en slags sekunda stearinljus, lösare och sämre vara, samt gula till färgen.
  25. På kort sikt innebar segern att turkarna intog Buda och Pest och att Suleiman tillsatte en lydkonung över det ungerska riket, Johan Zápolya, medan kejsar Ferdinand I av det Heliga Tysk-Romerska riket, som anförvant till den döde Ludvig, hävdade sina tronanspråk på Ungern och Böhmen.
  26. Hon kan ha varit den siste anförvanten som såg honom i livet.
  27. Stolsraden för anförvanter var fylld av sorgsna vuxna.
  28. Jag såg åt solen och dess anförvanter,
  29. Den har litterära anförvanter på nära håll.
  30. Uppenbarligen hade Pehr framgångsrika anförvanter, som kunde befrämja hans karriär.
  31. Trots detta tar han hand om Ludvigs anförvanter när denne dör ruinerad.
  32. Saudiarabien med anförvanter försöker att trycka tillbaka de shiitiska huthirebellerna, som bara tycks växa sig starkare.
  33. Sjukdomen upptäcktes i Italien 1765, och har därefter kunnat konstateras hos anförvanter till den först drabbade.
  34. Snart nog lär det vara deras krävande lott att fara runt i ett planetsystem av åldrade, behövande och stationära anförvanter.
  35. Så snart han hade sparat ihop tillräckligt med pengar reste han till Australien för att besöka anförvanter.
  36. Leksand och Rättviks kommuner har en gemensam bildbank där intresserade kan hitta pärlor från förr och kanske också bilder på anförvanter.
  37. Men det hade däremot varit spännande att få komma på studiebesök en dag och träffa sina gamla anförvanter, avslutar Andreas Karlsson.
  38. Ett flertal av Kristinas nära släktingar och anförvanter avrättades under blodbadet, bland annat hennes två bröder Erik och Eskil.
  39. Hemmet befolkades inte bara av morföräldrarna och andra starka personligheter utan också av de döda anförvanter som mormodern hörde och såg.
  40. Han härskade i Ryssland såsom tatarkhanens handgångne man, blev fördriven från Novgorod ett par gånger och utkämpade strider med sina anförvanter.
  41. Tron att de döda kommer tillbaka denna helg och besöker sina anförvanter på kyrkogårdarna och runt hemmens offeraltare (ofrendas) är mycket stark.
  42. Vidare finns ofta ett altare för de förlorade själarna, de som inte har några anförvanter kvar i livet som kan hedra deras själar.
  43. Han fick dock genom anförvanter en omsorgsfull uppfostran, vartill enligt tidens sed hörde en utländsk resa, varefter han anställdes som amanuens vid kungliga biblioteket.
  44. Esiko efterträdde fadern och ärvde 1032 betydande allodier av markgreve Hodo II (död 1032), en av hans mors anförvanter, samt dennes förvaltande av vissa grevskap.
  45. För de människor som är företrädare för kvarlevorna betyder det givetvis att vissa saker kommer till ro och man kan begrava sina anförvanter, säger Karl Magnusson vid Statens museer för världskultur.
  46. Detta innebar att husfadern flyttade till Karlskrona med huvuddelen av sitt hushåll, men lämnade kvar några anförvanter eller drängar, som bevakade den kvarlämnade egendomen i Ronneby.

anförvant i ordbok från 1870

Historik för anförvant

 • anförvant, 1648, från nyhögtyska anverwandt; se förvant; förr i stället det inhemska frände.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Barbro
  Svensk variant av det grekiska namnet Barbara: främling eller icke-grekisk kvinna.
 • Barbara
  Grekiskt namn som betyder främling eller icke-grekisk kvinna.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs anförvant?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en anförvant anförvanten anförvanter anförvanterna
genitiv en anförvants anförvantens anförvanters anförvanternas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2