Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet appretering?

 1. Dextrin kan användas för appretering av tyger och som förtjockningsmedel för färger och betser i tygtryckerier, och vid tillverkning av färgat papper, tapeter och filt.

  Carlberg bidrog med omsorgsfulla ritningar av ett flaskglasbruk i Southwalk, en maskin för ratinering av kläde från Abbeville, en mangel/press för appretering av siden från Lyon och en porslinsugn från Vicennes.

  Produktion av salep sker huvudsakligen i länderna runt Medelhavet, främst Turkiet, och används för appretering av silke och vid textilfärgning, men kan även användas som bindemedel vid bokbinderi och skomakeri, och som ett svagt stoppande näringsmedel för barn.

  Nonwoven utmärks av sin mångsidighet, mycket tack vare att en mängd olika material kan användas i otaliga kombinationer, geometri och struktur på ingående fibrer kan styras, olika bindningstekniker kan användas för att ge speciella egenskaper, de flesta typer av appretering som används för tyg kan också användas för nonwoven.

  I läder-, skinn-och pappersindustrierna innebär appreteringen ytbehandling av produkterna, t.ex. glättning av papper.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Bruno

  Forntyskt namn med betydelsen blank eller glänsande.

  Mest sökta

   Hur böjs appretering?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen appreteringappreteringenappreteringarappreteringarna
   genitiven appreteringsappreteringensappreteringarsappreteringarnas