Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet appretering?

   1. Dextrin kan användas för appretering av tyger och som förtjockningsmedel för färger och betser i tygtryckerier, och vid tillverkning av färgat papper, tapeter och filt.
   1. Carlberg bidrog med omsorgsfulla ritningar av ett flaskglasbruk i Southwalk, en maskin för ratinering av kläde från Abbeville, en mangel/press för appretering av siden från Lyon och en porslinsugn från Vicennes.
   1. Produktion av salep sker huvudsakligen i länderna runt Medelhavet, främst Turkiet, och används för appretering av silke och vid textilfärgning, men kan även användas som bindemedel vid bokbinderi och skomakeri, och som ett svagt stoppande näringsmedel för barn.
   1. Nonwoven utmärks av sin mångsidighet, mycket tack vare att en mängd olika material kan användas i otaliga kombinationer, geometri och struktur på ingående fibrer kan styras, olika bindningstekniker kan användas för att ge speciella egenskaper, de flesta typer av appretering som används för tyg kan också användas för nonwoven.
   1. I läder-, skinn-och pappersindustrierna innebär appreteringen ytbehandling av produkterna, t.ex. glättning av papper.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Ragna

Nordisk kortform av feminina namn som börjar på Ragn-: gudamakter..

Ragnar

Nordiskt namn som består av betydelseelementen gudamakter och krigare..

Besläktade namn: Reiner, Rauno, Rainer, Ragni

Hur böjs appretering ?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en appretering appreteringen appreteringar appreteringarna
genitiv en appreterings appreteringens appreteringars appreteringarnas