/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till approbation

Hur upplevde du uppläsningen av approbation?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till approbation

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är mobba en synonym till kujonera?

Hur används ordet approbation?

  1. Med påvlig approbation menas handlingar genom vilka påven ger godkännande, till exempel av biskopsutnämningar eller fastställande av författningar.
  2. Det påvliga anspråket på approbation vilade på translationsteorin, enligt vilken det romerska kejsrdömet genom påven hade överförts från Bysantion till det tysk-romerska kejsardömet.
  3. Så småningom blev även Hans Hysing erkänd och fick " göra porträtter med stor approbation för det storbritanniska hofvet", av bland andra kung Georg II och prinsen av Wales.
  4. Enligt den romersk-katolska kyrkans kanoniska ratt är approbation den handling genom vilken en biskop eller annan högre instans ger tillåtelse för en präst att utöva sitt ämbete.
  5. Benito Arias Montano var ansvarig för en stor del av innehållet, förutom för det övergripande arbetet, och reste på kungens order till Rom för att få approbation för verket av påven Gregorius XIII.
  6. Karl Theodor ägnade sig efter sin första gemåls död 1869 åt naturvetenskapliga, särskilt medicinska, studier, undergick 1873 den för läkaryrkets utövning föreskrivna approbationen, efter att året förut ha blivit medicine hedersdoktor, och öppnade 1879 en ögonklinik i Tegernsee.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Enar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Einar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Besläktade namn: Eina, Eje

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2