<
Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till approbation

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet approbation?

 1. Med påvlig approbation menas handlingar genom vilka påven ger godkännande, till exempel av biskopsutnämningar eller fastställande av författningar.

  Det påvliga anspråket på approbation vilade på translationsteorin, enligt vilken det romerska kejsrdömet genom påven hade överförts från Bysantion till det tysk-romerska kejsardömet.

  Så småningom blev även Hans Hysing erkänd och fick " göra porträtter med stor approbation för det storbritanniska hofvet", av bland andra kung Georg II och prinsen av Wales.

  Enligt den romersk-katolska kyrkans kanoniska ratt är approbation den handling genom vilken en biskop eller annan högre instans ger tillåtelse för en präst att utöva sitt ämbete.

  Benito Arias Montano var ansvarig för en stor del av innehållet, förutom för det övergripande arbetet, och reste på kungens order till Rom för att få approbation för verket av påven Gregorius XIII.

<

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Anna

  Namn som kommer från det hebreiska namnet Hannah: nåd eller benådad.