Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet arbete på distans?

 1. För ett företag i kris kan arbete på distans vara skillnaden mellan att vinna eller försvinna.

  På grund av coronapandemin kommer Lagerbäck att inleda sitt arbete på distans.

  Pandemin i kombination med att ny teknik och digitalisering av arbetsplatsen gör att arbete på distans sannolikt kommer att bli vanligt även efter coronan.

  Arbetsgivaren tar det säkra före det osäkra eftersom riktlinjerna inte är tydliga, vilket leder till att lärare som skulle kunna utföra en del av sitt arbete på distans inte arbetar alls.

  – I vår studie framgår det att distansarbetare presterar något bättre än de som sitter på kontoret och därmed går det i alla fall att säga att arbete på distans inte innebär någon skada för arbetsgivaren, sa professor Ravi Gajendran i en kommentar till forskningsrapporten.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Björn

  Nordiskt namn som betyder björn.

  Bjarne

  Norskt namn som betyder björn.

  Besläktade namn: Björne, Björner

  Mest sökta