/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till arktis

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet arktis?

  1. Med den skall han undersöka om växligheten i arktis ökar eller minskar luftens innehåll av koldioxid.
  2. De var stora som starar och hörde verkligen arktis till.
  3. Jag gör det här för att Shell inte ska borra efter olja i arktis Arktis, säger Widlund till Västerbottensnytt.
  4. Temperaturerna i norra Sverige följer mönstret i arktis.
  5. Det är en utveckling som är parallell med uppvärmningen av arktis och issmältningen, säger Stefan Rahmstorf.
  6. Många miljarder ton kol som i dag ligger lagrat i arktis kan frigöras och spridas i atmosfären.
  7. Enligt forskarna kan de extremvarma perioderna i delar av arktis förklaras av en generell ökning av medeltemperaturen.
  8. Den här valen bör ha varit på väg norrut mot arktis för att äta upp sig under sommarmånaderna.
  9. Några planeras att användas i arktis, däribland Dudinka på Tajmyrhalvön, Viljutjinsk på Kamtjatkahalvön och Pevek på Tjuktjerhalvön.
  10. Det har varit ett fastlåst väderläge där varm atlantluft kommit in från sydväst, samtidigt som vindarna runt nordpolen hålllit kvar kylan i arktis.
  11. Den är en flyttfågel som främst häckar i arktis men sedan 1970-talet även på vissa platser i Skandinavien.
  12. Merparten av de andra alkornas utvecklingslinjer utgör istället klader med en kontinuerlig utbredning i Stilla havet, från arktis till subtropiska vatten.
  13. Han har arbetat med systematik, biogeografi och ekologi i arktis, särskilt för leddjursgruppen hoppstjärtar, och anses vara specialist på holarktis hoppstjärtar.
  14. Det finns gruva, rymden, digitaliseringen och nu även forskning på klimat och arktis, sa minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson (S) som besökte universitetet idag.
  15. I arktis är det generellt ovanligt med så höga temperaturer, men med tidigare metoder har det ändå varit svårt att avgöra exakt hur ovanligt detta är i ett historiskt perspektiv.
  16. Serien handlar om en tonårskille, Daniel, från mitten av 1900-talet som överlever en flygkrasch i arktis men blir så nedkyld att hans livsfunktioner avstannar.
  17. Enligt SVT:s meteorolog Nitzan Cohen beror det, liksom de höga temperaturerna i Sverige och norra Europa, sannolikt på hur regnväder rör sig i tropikerna i kombination med lufttryck på våra breddgrader, samt vad som händer över arktis.
  18. Den blir upp till 8 centimeter hög och växer i vintergröna, täta tuvor i fjälltrakter i både nordamerika och i Europa från pyreneerna i söder till arktis i norr.
  19. Den lämnar sina häckningsområden när vattnet fryser men ett fåtal kan övervintra i norr, även under de allra kallaste vintrarna, förutom i arktis, så länge det finns tillgång till öppet vatten.
  20. Den 7 september 2009, under arktis islägesminimum, lyckades två starkt isklassade fraktfartyg från det tyskägda rederiet Beluga Shipping med atomisbrytarassistans ta sig igenom hela Nordostpassagen till den sibiriska hamnen Novyy Port/Yamburg.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-11

 • Susanna
  Grekisk variant av ett hebreiskt namn med betydelsen lilja.
 • Besläktade namn: Sanna, Sanny, Susanne, Susie, Sanne

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt