/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till arvprinsessa

Hur upplevde du uppläsningen av arvprinsessa?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

arvprinsessa är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är fial en synonym till tornspets?

Hur används ordet arvprinsessa?

  1. Hennes föräldrar var arvprins Knud av Danmark och arvprinsessa prinsessan Caroline-Matihilde.
  2. Caroline-Mathilde och hennes man Knud blev 1947 upphöjda till arvprinsessa och arvprins i och med kung Kristian X:s död.
  3. Arvfurste eller arvfurstinna, även arvprins eller arvprinsessa, är titlar för en person som har arvsrätt till ett (stor) hertigdöme, markgrevskap, lantgrevskap, furstendöme eller kungadöme.
  4. Vid ett förberedande möte innan riksdagen beslöt ständerna att inte erkänna Ulrika Eleonora som regerande drottning, utan enbart som svensk prinsessa och hessisk arvprinsessa, till dess riksdagen korat henne till drottning.
  5. Den av regentens barn eller barnbarn som står närmast i tur att ärva tronen tituleras kronprins eller kronprinsessa, och den näst närmsta har historiskt kallats arvprins eller arvprinsessa, men om den närmaste tronarvingen är ett syskon till regenten eller någon på annat sätt besläktad i sidled, används inte alltid en sådan titel.
  6. Ursprungligen stavades Karolinelund med C efter arvprinsessan Caroline.
  7. Arvprins Knud och arvprinsessan Caroline-Mathilde bodde senare på slottet till deras respektive bortgång 1976 och 1995.
  8. Samtidigt låg han i förhandlingar om den norska arvprinsessan Ingeborg Håkansdotters hand och tillskansat sig norra Halland från danska upprorsmän som tagit området.
  9. Hon är dotter till arvprins Knud av Danmark och arvprinsessan Caroline-Mathilde av Danmark och äldre syster till Ingolf och Christian av Rosenborg.
  10. Henriks ättlingar regerade Kastilien i 100 år, tills med arvprinsessan Isabellas giftermål 1469 med Ferdinand II av Aragonien, det nuvarande spanska riket grundlades.
  11. Kungens systrar Margaretha, Birgitta och Desirée följde snart därpå, liksom prinsessan Märtha Louise av Norge med make Ari Ben, prins Charles bror Edward, earl af Essex, hans hustru grevinnan av Essex, Carl Johan Bernadotte af Wisborg med sin hustru Gunilla, prinsessan Benedikte, arvprinsen Alois, arvprinsessan Sophia från Liechtenstein, hertigen av Brabant och kronprinsessan Mathilde, Belgien, och den rumänska kronprinsessan Margarita.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Osvald
  Engelskt namn som består av betydelseelementen guld och härskare.
 • Evald
  Tyskt namn som består av betydelseelementen lag och härskare: rättsvårdare.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs arvprinsessa?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en arvprinsessa arvprinsessan arvprinsessor arvprinsessorna
genitiv en arvprinsessas arvprinsessans arvprinsessors arvprinsessornas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2