Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet avdikning?

 1. Dikeslagar infördes under 1800-talet i vattenlagarna, och avdikning uppmuntrades med statliga bidrag.

  Jordbruksaposteln George Stephens kontaterade redan 1835 att " avdikning är i sanning modern till all annan förbättring av jorden.

  Han lyfter fram att det bland annat krävs mer utrustning, bättre avdikning av vägar och att berörda fastigheter får information om hur man förbereder sig.

  Homén utgav Våra skogar och vår vattenhushållning (1917), där han, utgående från naturens vattenhushållning, pläderar för reglering av vattnet i sjöar och floder samt avdikning av skogarna.

  God och bördig jord fanns i Warthe-och Netze-dalarna och i de genom avdikning och torrläggning för ordning vunna kärrmarkerna, huvudsakligen således i mellersta och östra delarna av provinsen.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Liknande ord till avdikning

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta

   Hur böjs avdikning?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativen avdikningavdikningen
   genitiven avdikningsavdikningens