/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till avkasta

Hur upplevde du uppläsningen av avkasta?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till avkasta

avkasta i sammansättningar

avkasta är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet avkasta?

  1. Många av dem som sålde sina fonder i fjol när börserna rasade har kommit tillbaka till marknaden och i många fall har de fått se sina fondplaceringar avkasta väl.
  2. Men vi har även ett större kapital att avkasta på vilket känns som en väldigt trygg buffert i sämre tider.
  3. Normgivarnas grundläggande uttalanden gör också klart att resultatmått inte räcker för en värdering av ett bolags framtida möjlighet att avkasta likvida medel.
  4. Grödorna på Gotland kommer att avkasta under normala nivåer.
  5. – Och om jag skulle gissa så tror jag ju att även vårgrödorna kommer att avkasta lägre än normalt.
  6. Vetet har haft en bra resa sedan sådden i höstas och om det inte händer något extraordinärt nu bör fälten kunna avkasta bra.
  7. Vid underrättelsen om Alexander den stores frånfälle år 323 f.Kr. trodde grekerna stunden vara kommen att avkasta det makedonska oket.
  8. − Som det ser ut just nu tror vi att de höstsådda grödorna i Östergötland kommer att avkasta runt normala nivåer, medan vårgrödorna ser ut att variera.
  9. Först 464 f.Kr., då ett allmänt helotuppror i förening med en fruktansvärd jordbävning hotade Sparta med förstörelse, gjorde de kuvade messenerna ett nytt försök att avkasta sitt ok genom det tredje messeniska kriget (464-455).
  10. Jag tycker det är dåligt att bankerna, och det gäller inte bara Swedbank, inte tar sitt samhällsansvar och diskuterar om det är långsiktigt rimligt att avkasta 15 procent på eget kapital när ekonomin i samhället växer med tre – fyra procent, säger Thomas Franzén, tidigare ordförande för finanskriskommittén och före detta vice riksbankschef.
  11. Som uppriktig konservativ upphävde Guldberg de flesta av Struensees institutioner (fast inte nummerlotteriet), upplöste landbokommissionen, som hade i uppdrag att förbättra bondeståndets ställning, och lät (1773) hoveriet på nytt bli beroende av vad som inom de olika orterna varit gammal sed, emedan han ansåg, att " bondens ok icke kunde avkastas utan att Danmark skulle skälva och bäva i sina grundvalar".
  12. Någon enstaka gång blev de avkastade av tåg.
  13. – De ville inte betala och då blev de avkastade.
  14. Fem avkastade redan innan avgång och sju personer misstänkta för luftfartssabotage.
  15. Ambulansen kom till platsen och tittade till de två ryttarna som blivit avkastade.
  16. Männen hade stulit två bärbara datorer och en plånbok och blev avkastade av tåget.
  17. Paret menar att man varit mycket tillmötesgående för att lösa situationen, men alltså ändå blivit avkastade.
  18. Två ryttare blev avkastade ner de var ute och red i markerna kring Kungsnäs ridskola i Sundsvall på fredagseftermiddagen.
  19. En daimyo definierades som någon som ägde land som avkastade minst 10 000 koku ris i skatt.
  20. Detta retade tydligen upp den avkastade kuskens sambo som nu anklagas för att handgripligen ha gett sig på Andermyr efter loppet.
  21. En interimsstyrelse tillsattes, som föreslog att högskolan först skulle öppnas då dess fonder avkastade minst 60 000 kronor.
  22. Det kan vara rån, våldtäkt, avkastade från bilen och misshandel, berättar Karin Pramberg på socialtjänsten FAST (försäljning av sexuella tjänster) i Malmö.
  23. – De ska inte ha blivit avkastade av båten enligt de uppgifter vi fått in, säger Lars Nilsson på Sjö-och flygräddningen till Sydnytt.
  24. Öhmans intresse för vetenskaplig instrumentering och annan teknik avkastade bland annat ett antal patent-och konsultuppdrag i diverse tekniska sammanhang.
  25. 1996 återförenades de på Bollnäspunken där de cirka fem minuter in i sitt set blev avkastade från scen av vakterna.
  26. I den avkastade kroppen fortsätter hjärtat att slå och kroppen reagerar på beröring i upp till flera månader efteråt, men det växer aldrig ut något nytt huvud.
  27. Emedan en stor del av kronoparkernas areal bestod av kala ljunghedar eller nyplanterade sådana, nedlades här betydligt större kostnader, än vad skogarna avkastade.
  28. Koku är idag en föråldrad måttenhet, men under medeltiden beräknades japanska länsherrars, daimyo, rang utifrån hur många koku ris som deras domäner avkastade i skatt.
  29. En daimyō vars domäner avkastade mindre än 150 000 koku ris betraktades som bakre daimyō och de med över 150 000 koku betraktades som främre daimyō.
  30. Daimyons makt mättes i den mängd risproducerande land som han hade under sig och i den mängd ris som landet avkastade honom i form av skatt.
  31. Stor vikt lades vid planering, som generellt genomfördes i samråd med extern expertis och avkastade några reserapporter och ett stort antal ” Planeringsrapporter ” som grund för insatsplaner.

avkasta i ordbok från 1870

 • Gammal stavning: Afkasta
 • Betydelse: Gifva i inkomst, brukas mest om fast egendom, helst jord.
  Synonymer: inbringa, avränta

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Barbro
  Svensk variant av det grekiska namnet Barbara: främling eller icke-grekisk kvinna.
 • Barbara
  Grekiskt namn som betyder främling eller icke-grekisk kvinna.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs avkasta?

verb
aktiv passiv
grundform att avkasta att avkastas
nutid avkastar avkastas
dåtid avkastade avkastades
supinum har|hade avkastat har|hade avkastats
imperativ avkasta
particip
presens avkastande
perfekt en avkastad
ett avkastat
den|det|de avkastade
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2