Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet avkopplande?

 1. Men hur avkopplande är det att spendera sin semesterkassa i länder där det är en normalitet att kvinnor sextrakasseras och där man riskerar fängelse om man kastar tröjan?

  Eftersom jag djupt ogillar hemmafixande känns köksrenovering inte som varken det mest givande eller avkopplande sättet att tillbringa mina drömmar i.

  Vill passa på att önska alla mina läsare en riktigt skön och avkopplande jul.

  Men en skön vinterpromenad i hästens lugnaste gångart skritt är en alldeles utmärkt och avkopplande vintersysselsättning.

  Nytta och ett avkopplande nöje i en generation där det var ett tecken på att man var lat om man satt och inget hade för händerna.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Desideria

  Latinskt namn med betydelsen önskad.

  Desirée

  Fransk form av det latinska namnet Desideria: önskad.

  Mest sökta