/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till avskrädeshög

Hur upplevde du uppläsningen av avskrädeshög?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

avskrädeshög är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är mobba en synonym till kujonera?

Hur används ordet avskrädeshög?

  1. Det finns fortfarande de som tycker att Melodifestivalen är en musikalisk avskrädeshög där man säljer sin kreddighet till Christer Björkman i utbyte mot tre minuter framför svenska folket.
  2. Vid utgrävningar fann man en underjordisk avskrädeshög, 300 m lång och 30 m bred.
  3. Invid galgbacken fanns fram till 1600-talet oftast en avskrädeshög, där man tömde sopor och latrin.
  4. På denna plats fanns tidigare en enorm latrin-och avskrädeshög, omgärdad av plank, där Stadsholmens latrintunnor tömdes.
  5. Skelettet hittades i staden Tulln i nordöstra Österrike i vad som en gång varit en avskrädeshög i källaren till ett hus.
  6. Dödsfallet har förutspåtts i åratal, men när den största tillverkaren förpassar disketten till samma historiska avskrädeshög som betamaxkassetten kan det vara kört.
  7. På Mälartorget i Gamla stan fanns på den tiden en enorm latrin-och avskrädeshög, omgärdad av plank, där stadsdelens latrintunnor tömdes.
  8. Arkeologerna kunde konstatera att de yngre lagren i avskrädeshögen helt saknade vulkaniskt glas från Pitcairn och ostronskal från Mangarova.
  9. Man har även hittat skal på stenåldersboplatsernas avskrädeshögar.
  10. I nationalparker vittjar den även gärna avskrädeshögar från mänskliga besökare.
  11. I stället blir det viktigt att hålla koll på avskrädeshögar och tamdjurshägn.
  12. Under Jōmonperioden var bosättningar byggda i en hästskoform med en central plats i mitten och avskrädeshögar utanför bosättningen.
  13. Genom att vargarna varit tvungna att ta husdjur eller leta mat i avskrädeshögar har rädslan för människor sannolikt avtagit.
  14. I dessa högar har kalcifierade rester av människo-eller hundfekalier, så kallade koproliter funnits vilket tyder på att dessa avskrädeshögar även användes som toaletter.
  15. Tältlägret på ödetomten på Industrigatan i Malmö har varit relativt övergivet under helgerna och nu undersöker kommunen om man kan få bort de avskrädeshögar som lockar till sig allehanda djur.
  16. Landets jordbruk blev nu skyldiga att förhindra att föroreningar från avskrädeshögar rann ut i vattendrag och hav, samt investera i gödseltankar och begränsa mängden av gödsel innehållande kväve, samt användningen av det senare till vissa årstider.
  17. I sin första bok, La Chute finale (Det slutliga raset), 1976, förutspådde han «upplösningen av den sovjetiska sfären » genom att tolka den officiella statistikens starkt överdrivna eller underskattade siffror ungefär som en arkeolog tolkar allmänna tendenser utifrån vittnesbörden från ruiner och avskrädeshögar.
  18. Staden kokar av missnöje, avskrädeshögarna är många och illaluktande, och leveranser av mat och förnödenheter är oregelbundna och otillräckliga.
  19. Fisklukten blandades med dunster från latrinupplagen och avskrädeshögarna, och i folkmun kallades vattensamlingen Katthavet (katt = gyttjig vattensamling).

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Enar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Einar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Besläktade namn: Eina, Eje

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs avskrädeshög?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en avskrädeshög avskrädeshögen avskrädeshögar avskrädeshögarna
genitiv en avskrädeshögs avskrädeshögens avskrädeshögars avskrädeshögarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2