Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till bära bort

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet bära bort?

 1. Kanske ska de bära med sig minnet av försoningen - den där slutscenen, när två ur Sharks-gänget stiger fram för att hjälpa Jetsarna att bära bort den döde Tony.

  Det mesta är kul, men visst finns det en baksida och det är när man skall ta hand om sopor och bära bort dem.

  Damen fick syn på några svarta sopsäckar som stod utanför köket och undrade varför det stod svarta sopsäckar utanför köket och vi började bära bort stora svarta sopsäckar och sedan sa jag till Bettan: Nu åker vi.

  En 29-årig man, som också befann sig i mordlägenheten, dömdes till ett år och nio månaders fängelse för grovt skyddande av brottsling för att ha hjälpt till att bära bort likdelar från mordplatsen och dumpat dem i Nissan.

  En nedblodad man berättade för Reuters att han varit med om att bära bort 32 barns lik.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Liv

  Nordiskt namn som kommer från isländskans ord för värn och skydd, kan även läsas med betydelsen liv.