/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till banner

Hur upplevde du uppläsningen av banner?

eller

Vad betyder banner?

Hur uttalas banner?

  1. [bänner]

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är jolm en synonym till lank?

Hur används ordet banner?

  1. En banner på Aftonbladets hemsida gjorde reklam för Vinnarum Casino.
  2. Vänsterpartiledaren Lars Ohly var först att hoppa på den specialbeställda vagnen och fäste en banner med partiernas symboler i vagnfönstret.
  3. På en singel i fjol tolkade Bill Orcutt The star spangled banner och på nya albumet fortsätter han att penetrera hemlandet.
  4. Reklamen för välkomstpaketet syns i en banner på Facebook.
  5. Aktivister sätter en banner på stranden Copacabana i Rio de Janeiro.
  6. Reklam: Via en banner på Facebook erbjöds modestrumpor från Funny Socks till ett förmånligt pris.
  7. En banner med hans namn hissades upp i taket.
  8. Turbanen och spjutet blev därefter de spanska umayyadernas banner.
  9. I en banner överst på företagets hemsida möts besökarna av Ella Kardemark (KD), tillsammans med företagets reklambudskap.
  10. Nyheter som presenteras med live-rapportering och en banner som snurrar längst ner i bild med det senaste.
  11. Lady Gaga kommer att sjunga den amerikanska nationalsången Star-spangled banner när Joe Biden svärs in som USA:s president.
  12. Medan resten av USA:s landslag sjöng med i ” The star-spangled banner ” inför VM-premiären mot Thailand stod Megan Rapinoe tyst.
  13. Sedan den 1 juni i år måste man ha en banner på hemsidan som visar att man har rätt att sälja läkemedel.
  14. På sajterna som deltar i protesten kommer en banner visas där det står ” Dear internet, we ’ re sick of complaining about the NSA.
  15. Han kallades för landsförrädare och en gigantisk banner med hans och flera andra oppositionellas porträtt hängdes upp på en byggnad mitt i centrala Moskva.
  16. Shodan indexerar servrar som är anslutna till internet genom att spara ned deras " banner", det vill säga meta-datan som servern skickar tillbaka.
  17. På sajter som aftonbladet.se, dn.se och svd.se flankerades på måndagen kritiska artiklar om företaget av en köpt annons, sk banner, där McDonalds uppmanade läsare att ställa frågor till flera av företagets chefer.
  18. – Mobile advertising kan innebära allt från en liten banner på en mobiltelefonskärm till en mobil kokbok sponsrad av en matvaruaffär, eller kuponger du får skickade till dig när du går förbi en affär.
  19. – Jag gissar att företaget antingen valt ut personer slumpvis eller så har de som fått fakturan vid något tillfälle halkat in på företagets sida via någon banner – vilket i sin tur triggat utskick, säger Lars-Åke Lemón.
  20. Den fick en banner för kampanjen (med en räknare), länkar till mediepartners webbsidor (Grani.ru, Novaja Gazeta, Kasparov.ru m.m.) och gemenskaper i sociala nätverk, samt ett formulär för att fylla i signaturer offline.
  21. En grupp på omkring 50 personer sittstrejkade i drygt en halvtimme i ett av mediecentran utanför arenan, flera hade tejp över munnen för att symbolisera att de anser sig ha tystats av Clinton-kampanjen, och en banner med texten ” we the people ”.
  22. Venantius finns också representerad i The Church Hymn book 1872 (nr 448) med The royal banner is unfurled, John Chandlers översättning av den latinska hymnen Vexilla Regis prodeunt från år 580 efter Kristus.
  23. Liu studerade till lärare i Jining i Inre Mongoliet 1964-1968 och undervisade därefter ett år vid Bashen-skolan i banneret Vänstra Tumed, som tillhör regionhuvudstaden Hohhot.
  24. Han lämnade läraryrket 1969 för att börja arbeta i bannerets propagandaavdelning, där han så småningom gick med i Kinas kommunistiska parti i april 1971.
  25. – Vi hade tyvärr informationen lite för sent på hemsida och banners.
  26. Mobil annonsering är annonser placerade på mediaytor i mobiltelefonen (t.ex. banners på mobilportaler, plats i sms-utskick, eller banners inne i appar).
  27. Inga fler annonser i tidningen, inga banners på hemsidan och inga fler jinglar i podcasten.
  28. Till en början finansierades Lunarstorm främst av så kallade banners och andra reklamkampanjer.
  29. Trots föreläggandet valde GIK Wasaiterna att fortsätta med reklamen i form av banners på sin hemsida.
  30. Den vanligaste formen av nätreklam är så kallade banners, därefter följer radannonser som exempelvis på Blocket eller Eniro.
  31. Inte bara färdiga kläder, utan också märken och banners man kan sätta på andra kläder, för att ta ställning.
  32. Bilder från staden Homs som släppts av nyhetsbyrån AP visar protesterande män vädja till FN på banners med texten ” UN: SOS.
  33. Det är endast i gratisversionen av Spotify som reklam visas, både i form av banners och som ljud.
  34. När företagen fick reda på detta begärde de marknadsföringsföretaget Tradedoubler att ta bort deras banners från SD-Kurirens webbplats.
  35. Uppmaningar som ” Get it now ” eller ” Get more ” och banners som uppmanar att till exempel kolla in nya stilar till figurer i spelet förekommer i ett flertal av företagets appar.
  36. Scareware marknadsförs genom att skrämma datoranvändaren med pop-ups och banners med texter som: " Din dator är infekterad, köp denna produkt för att åtgärda felet! ".
  37. Företag som t.ex. Google och Yahoo erbjuder möjligheten att synas vid informationssökning, både genom annonser och banners och genom att företagshemsidor rankas upp vid sökningar.
  38. Nu driver hon bloggen som enskild firma och tjänar pengar på annonsintäkter från försäljningen av banners samt håller föredrag om trender inom detaljhandeln och sociala medier.
  39. Kakor är dock inga program och sådan informationssamling förutsätter att den som samlar informationen har viss kontroll över innehållet på de webbsidor som ingår i informationsinsamlingen, till exempel genom reklamer eller ” banners ”.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs banner?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en banner bannern banners
genitiv en banners bannerns banners
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Dagens namnsdag 2022-06-30

 • Elof
  Fornnordiskt namn med betydelsen ensam arvinge.
 • Leif
  Nordiskt namn som betyder arvinge. Kortform av namn som slutar på -leif(r), som Torleif.
 • Besläktade namn: Elf

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2