Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till begynnelseskede

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet begynnelseskede?

 1. Energibranschen befinner sig i ett begynnelseskede och de afrikanska regeringar som står inför en osäker tillgång på såväl livsmedel som bränsle måste ta hänsyn till detta och bedriva en politik som innebär att både livsmedels- och bränslebehov tillgodoses.

  Calle Flygares Teaterskola har sedan sitt begynnelseskede utökat och breddat verksamheten, så att den omfattar såväl teater, film som kommunikation.

  Härmed är öppningens begynnelseskede slut, och vit har kommit in i en respektabel öppning för svart med ett " extra" drag.

  Under radioastronomins begynnelseskede i mitten och slutet av 1940-talet utgjordes många teleskop av kasserat radarmaterial som nödtorftigt anpassats för sina nya ändamål.

  Inkunabel kommer av latinets incunabula ’ ursprung ’, ’ lindor ’, ’ vagga ’, och syftar på en tryckt bok som härstammar från boktryckarkonstens begynnelseskede (cirka 1450) fram till och med år 1500.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Tiburtius

  Latinskt släktnamn som betyder man från Tibur.

  Hur böjs begynnelseskede?

  substantiv
  singularplural
  obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
  nominativett begynnelseskedebegynnelseskedetbegynnelseskedenbegynnelseskedena
  genitivett begynnelseskedesbegynnelseskedetsbegynnelseskedensbegynnelseskedenas