Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Uttryck och ordspråk relaterade till bekanta sig

Uttryck med betydelsen bekanta sig

 • lära känna
  Betydelse: Bli bättre bekant med någon
  Exempel: "Det ska bli kul att lära känna de nya klasskompisarna"
 • Stifta bekantskap
  Betydelse: Lära känna någon ny eller något nytt
  Exempel: "Det var trevligt att stifta bekantskap med de nya kollegorna"

Uttryck och ordspråk sammanställda av Sinovum Media.

Hur används ordet bekanta sig?

 1. Den döda havslädersköldpaddan representerar ett inte obetydligt värde för Naturhistoriska och för Havets hus, två institutioner med lokaler där allmänheten får tillfälle att bekanta sig med den sköldpadda som vältrade sig i vattnen utanför Hamburgsund i flera dagar innan den fastnade i några tinetåg.

  Under den andra veckan i juli söker sig travintresserade från hela Sverige till Halmstad med siktet inställt på travet, men även för att bekanta sig med stadens nöjesliv.

  - För en nybörjare gäller det att bekanta sig med globen och gasa uppefter väggarna för att sedan rulla tillbaka, liksom vagga sig högre och högre upp, eller snurra högre och högre horisontalt.

  Det är tolv manliga och tre kvinnliga blivande poliser som under de första två veckorna i Halland kommer att få en allmän introduktion, göra skjutprover, bekanta sig med polisens datasystem och lära sig hitta i Halland.

  Ganska snart visade det sig att flickorna hade lätt för att bekanta sig med varandra.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Axel

  Nordisk form av det hebreiska namnet Absalon som betyder fadern är välgång eller fridens fader.

  Axelina

  Femininum av det nordiska namnet Axel, som i sin tur kommer av det hebreiska namnet Absalon med betydelsen fadern är välgång eller fridens fader.

  Besläktade namn: Acke, Axelia

  Mest sökta