Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bevandrad i?

 1. Det finns ingen motsättning mellan att vara bevandrad i sin nationella kultur och samtidigt uppskatta andra kulturer.

  Kanske är Hargroves öppenhet för olika slags influenser en funktion av att hon är mindre bevandrad i andra konstarter än litteratur och därför i sådana fall förlitar sig på andra uttolkares beskrivningar och omdömen.

  Merlin som byggmästare För den som är bevandrad i medeltida litteratur är denna tolkning inte ny.

  Även den som inte är bevandrad i den postmarxistiska begreppsfloran torde efter en snabb genomläsning av programmet begripa vem som är fienden.

  Den som är bevandrad i psykoanalysens kärnteorier ser här hur det oidipala drama som utspelar sig i varje enskild människas utveckling spelas upp på makronivå.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta