/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bildmässig

Hur upplevde du uppläsningen av bildmässig?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

bildmässig är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är hemlistisk en synonym till cesur?

Hur används ordet bildmässig?

  1. Detta finns redan nu och tillämpas i full skala varför demonstrationstågens plakatbärare egentligen bara är en bildmässig service för Rapport och Aktuellt och liknande televisionsprogram.
  2. Då hade debatten pågått några år om fotografins ställning som bildmässig uttrycksform.
  3. Särskilt slående är hur väl han kontrapunkterar bildmässig rörelse med musikalisk och hur okonventionellt han låter naturliga ljud och ljudeffekter bryta in i musikens pauseringar.
  4. Sandström gör en distinktion mellan föremålslig realitetsgrad och bildmässig realitetsgrad.
  5. Kanske beror det bara på att litterär verksamhet inte genererar så mycket bildmässig aktion.
  6. Sedan länge är i alla fall fotografiet vår underförstådda norm för all bildmässig realism.
  7. När Tony Blair utlyste valet valde han en flickskola som scen av det enkla skälet att de söta barnen av olika kulörer utgjorde en politiskt korrekt bildmässig inramning.
  8. Hennes regi är kraftfullt bildmässig med uppseendeväckande enkla lösningar.
  9. Beträffande bildmässig representation finns således tre element: något fysiskt som avbildas, en fysisk bild samt en mental bild.
  10. Samma år satte Charles Kean upp pjäsen på Park Theatre, också i London, med bildmässig realism, vilket blev vida populärt.
  11. Naturen var för honom och de övriga Wang endast inspirationskällan, ur vilken de hämtade element till en bildmässig omskrivning av naturens anda.
  12. De som föredrar hans mellersta period brukar framhålla diktningens mustiga rytm och kärvhet, medan de som ogillar den anser att den saknar bildmässig styrka och är barlagd.
  13. 1837 beskrev Tieck en elisabetansk scen i en novell, och han förordade en återgång till den öppna scenen eftersom han ansåg att bildmässig realism förstörde den sanna illussionen.
  14. I romanen står en tavla i handlingens centrum, men Stiller ansåg att man borde byta ut tavlan till en mer bildmässig skulptur och valde då skulpturen Vingarna av Milles.
  15. I romanen står en tavla i handlingens centrum, men Stiller ansåg att man borde byta ut tavlan till en mer bildmässig skulptur, I Danmark blev filmen närmast ett publikfiasko.
  16. Det var egentligen de mest bildmässiga.
  17. Omslaget var fullt av bildmässiga misstag.
  18. Framförallt nyheter som är bildmässiga, säger Lars Joelsson, informationsansvarig på Telia.
  19. Glyf, teckenbild (från gr. γλύφειν, ’ ristning ’), den synliga eller bildmässiga framställningen av ett skrivtecken.
  20. Den bildmässiga utgångspunkten för Skånes landskapsvapen var Malmös stadsvapen, dokumenterat i silver och rött.
  21. Expressen berömde precis som Aftonbladet berättelserna, men ansåg den bildmässiga enkelheten och regin gjorde intervjupersonerna obekväma.
  22. – Ja, det är ju mer action om det brinner och de mer mjuka frågorna kanske inte är så spännande eller bildmässiga.
  23. Lust att skapa är en 15 veckors kurs för den som vill arbeta kreativt med olika bildmässiga uttryck.
  24. Sedan flyttade han till Zürich där han utvecklade sina bildmässiga horisonter inspirerad av att verka i kretsen runt den kände målaren Friedrich Kuhn.
  25. Den enda liknande passusen är den i 17 USC 120 (a), vilken meddelar att bildmässiga avbildningar av byggnader inte styrs av arkitektens upphovsrätt.
  26. Aagaard Andersen arbetade med en mängd olika konstnärlga tekniker och bildmässiga uttrycksformer, som scenografi, möbelformgivnng, tapeter, mattor samt textilier, bland annat för Unika Væv i Köpenhamn 1953-65.
  27. I målningen Harmoni i rött (1908) sammanfattade och fullbordade Matisse den fauvistiska revolutionen med en pulserande komposition av linjer och enhetliga färgfält, ett lysande försök till en ren, barnasinnad, kreativ lek med enklast möjliga bildmässiga medel, några få kontrasterande varma och kalla färger och en del böjda och en del raka linjer.
  28. Det är oklart om personen Max är identisk med en annan figur som skapats av Lindgren och Eriksson, nämligen Den vilda bebin, men det finns många saker som tyder på det, förutom den rent bildmässiga likheten mellan Max och hans mamma och Den vilda bebin och dennes mamma skaffar sig den vilda bebin en hund som är likadan som den som förekommer i Max-böckerna.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Malena
  Kortform av det hebreiska namnet Magdalena som betyder kvinna från Magdalena. Magdalena var en by i Palestina.
 • Malin
  Svensk variant av det hebreiska namnet Magdalena som betyder kvinna från Magdalena. Magdalena var en by i Palestina.
Besläktade namn: Malene

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs bildmässig?

adjektiv
positiv en bildmässig
ett bildmässigt
den|det|de bildmässiga
komparativ en|ett|den|det|de bildmässigare
superlativ är bildmässigast
den|det|de bildmässigaste
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2