/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bit land

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet bit land?

  1. Flykt och förskingring tar vid och kvar blir ytterligare en bit land att lägga vantarna på.
  2. Kan man inte ge sin son en bit land är man en dålig far.
  3. För att varje son måste få en bit land av sin far.
  4. Norr om Pest fanns en tom bit land som ägdes av Károlyi-adelsmännen.
  5. Där bosatte han sig strax utanför staden och köpte 1639 en rejäl bit land av ursprungsbefolkningen.
  6. Lagen kan kommas runt om bonden först ger bort en tunn bit land som gränsar till grannen.
  7. 1957 utsågs en bit land på kullen Tõravere för ändamålet och 1958 började det nya observatoriet byggas.
  8. Aktivister tar över en i storlek obestämd bit land som de inte äger, för att plantera växter, grönsaker eller dylikt.
  9. Nu har kampanjen ” Halti som jubileumsgåva ”, som vill skänka en bit land av Halde på den norska sidan, fått starkt stöd från Norges motsvarighet till Lantmäteriet.
  10. Hans vädjan om fredsförhandlingar tillbakavisas av regeringen som säger att soldater skickats ut för att ” krossa alla rester av rebellrörelsen och ta tillbaka varenda bit land ”.
  11. Den utgör en del av Quartier Latin, eftersom kyrkan donerade en bit land, Pré aux Clercs, vid Seine till universitetet i Paris.
  12. Efter Suezkanalens öppnande kom det italienska rederibolaget Rubattino till södra Eritrea och köpte en bit land runt byn Assab från den lokala afarsultanen.
  13. Henry dör plötsligt och Fin får reda på att han lämnat honom en bit land ute på landet med en övergiven järnvägsstation på.
  14. Det ledde till en splittring mellan Rümker och Brisbane, vilket ledde till att Rümker lämnade guvernörens observatorium och skaffade sig en egen bit land.
  15. Österrike förlorade områden med tyskdominerad befolkning i Sudetenland till Tjeckoslovakien, tysk-dominerade Tyrolen till Italien (sedan 1919 Sydtyrolen) och en bit land till Jugoslavien.
  16. I sötvattensakvarier ser man emellanåt olika mindre grodarter men här gäller det att se till att dessa får en liten bit " land" att vila på.
  17. Dess främsta landmärke är Homer Spit som är en sju kilometer lång bit land som sticker ut i bukten, på denna mark är Homers hamn lokaliserad.
  18. Margareta av Valois övertalade abboten att donera en bit land till henne, där hon byggde ett palats, och området blev det mest fashionabla, fram till 1700-talet.
  19. Matt måste ta en mer aktiv roll i sina två döttrars uppväxt och besluta om hur han ska göra med den bit land familjen ärvt från Hawaiianska kungligheter och missionärer.
  20. En del av veteranerna var utländska och kom ifrån Frankrike, Irland, Italien, Polen, Skottland och Tyskland, de hade lovats en bit land om de ställde upp för att strida för det brittiska imperiet.
  21. Högskolan såldes till Joseph Fels 1905 och blev istället en jordbrukskoloni för arbetslösa i London där de fick ett eget hus, en bit land och en Suffolk Punch-häst för att lära sig att bli självförsörjande.
  22. Efter detta dyker den inte upp i historien mer, och några år senare (443 f.Kr.) omtalas en dispyt mellan Ardea och Aricia över en bit land, som skall ha tillhört Corioli, men vid okänt datum hade övergått i romerska händer tillsammans med Corioli.
  23. Under sin första landrusning, 22 april 1889, hoppade hon av en av de första vagnarna på ett tåg i rörelse, gick in i på landrusningsområdet, satte sin flagga på en bit land för att göra anspråk på marken, och hoppade sedan ombord på tågets sista vagn innan den hunnit passera.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Sven
  Nordiskt namn som betyder yngling, även väpnare och tjänare under medeltiden.

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2