/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bli utsatt för

Ur Synonymordboken

Synonymordboken copyright Göran Walter

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet bli utsatt för?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Jag vågar mig knappast ut i risk för att bli överkörd av hästekipagen och är också allvarligt rädd för att bli utsatt för våld.
  2. Även om man klarar sig undan att bli skickad till kriget i Tjetjenien är risken stor för att bli utsatt för dedovsjtjina - den förnedring och misshandel som de nyinryckta får utstå från äldre värnpliktiga och befäl.
  3. Det är ungefär lika stor risk för den enskilde att bli träffad av blixten som att bli utsatt för ett terrordåd.
  4. Att bli utsatt för ett rån på sin arbetsplats känns på sätt och vis hemskare än att bli utsatt för övergrepp i privatlivet, anser den unge mannen på matmarknaden.
  5. Kvinnor stannar inne av rädsla för att bli överfallna, trots att det paradoxalt nog är just hemma som en kvinna löper störst risk att bli utsatt för sexuella övergrepp och andra typer av våld och hot.
  6. Att bli utsatt för blottare, killar som tar tag i en på krogen och att vara rädd för att gå ensam hem på kvällen är uttryck för ett vardagsförtryck.
  7. Vi måste också uppmärksamma rätten att inte bli utesluten ur samhällsgemenskapen, att slippa bli utsatt för stigmatisering och diskriminering, liksom rätten att få bestämma över sin egen kropp.
  8. På en arbetsplats finns ingen acceptans alls för att man ska bli utsatt för våld, men när man hör föräldrars berättelser får man intrycket av att det finns en sorts acceptans för att det ska vara så här på skolorna.
  9. Offret har lidit nog genom att först bli utsatt för ett brott, sedan genomgå en domstolsförhandling, för att sedan dessutom behöva bli utsatt för att Brottsoffermyndigheten tillåts fördröja och sänka ett redan beslutat skadestånd.
  10. Men nästan var tredje vuxen kvinna har avstått att gå ut på kvällen av rädsla för att bli utsatt för våld eller ofredande.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
MATCHAD: adn-000000000000f092
MATCHAD: adn-000000000000a07a